U bent hier

Infosessie kandidaten nieuwe postrevalidatiecentrum AZ Herentals

Geel
03.03.2017 - 23.42u
Door: Mark Jaspers

De 6e verdieping van het AZ Herentals wordt momenteel verbouwd tot een gloednieuw postrevalidatiecentrum met hoogtechnologische revalidatietoepassingen om de levenskwaliteit van mensen met een fysieke beperking te verbeteren.

De vraag is groot: er staan al meer dan 100 mensen op de wachtlijst. Op zaterdag 4 maart organiseert Mobilab op de Geelse campus van de Thomas More-hogeschool een infovergadering voor deze mensen. Een dertigtal kandidaten ging op de uitnodiging in.

Postrevalidatiecentrum

Tegen het najaar moet de zesde verdieping van het AZ Herentals getransformeerd zijn tot een hypermodern postrevalidatiecentrum. Het gaat om een investering van drie miljoen euro. Het postrevalidatiecentrum vult een leemte op in het zorgcontinuüm rond revalidatie, dat momenteel niet bestaat in Vlaanderen of zelfs in België.

De combinatie van zorg met wetenschappelijke expertise en hoogtechnologische innovatie moet dit project doen uitgroeien tot een referentie- en expertisecentrum inzake postrevalidatie. Als het centrum operationeel is, zal het de mensen kunnen helpen met staprobots en andere hoogtechnologische revalidatietoepassingen, zoals een computergestuurde handschoen.

Informatievergadering voor patiënten

Dat het centrum aan een reële behoefte beantwoordt, blijkt uit de wachtlijst met meer dan 100 mensen. Voor hen organiseert Mobilab, het expertisecentrum van de Thomas More-hogeschool en een van de partners in het Postrevalidatiecentrum een infovergadering. Niet minder dan 75 mensen (kandidaten en hun begeleiders) schreven zich in.

Ze krijgen er informatie over de werking van het postrevalidatiecentrum, maar ook over het wetenschappelijk onderzoek dat in het kader van het centrum gevoerd wordt. Dat wetenschappelijk onderzoek moet het positieve effect van de postrevalidatie ondersteunen. De patiënten zelf kunnen een belangrijke bijdrage aan dat onderzoek leveren. En dat wordt hen morgen uitgelegd. Ook de pers is welkom.

Praktisch : Infosessie over het Postrevalidatiecentrum op zaterdag 4 maart, van 13.30 tot 15 uur.

To Walk Again: korte toelichting. Het postrevalidatiecentrum: stand van zaken van de bouw, procedure voor Ekso screening, SEM Glove
Wetenschappelijk onderzoek voor en in het postrevalidatiecentrum
Vragen van de kandidaten en invullen van Quality of Life-vragenlijsten.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto