Spoornetbeheerder Infrabel heeft dinsdag in Meerhout een workshop gegeven aan zowat 800 leerlingen van het zesde leerjaar uit Geel, Laakdal en Meerhout. Het is het derde jaar op rij dat Infrabel wordt uitgenodigd op de Verkeersdag van de drie gemeenten, waar ook de lokale politie en gemeentelijke mobiliteitsdiensten aan deelnemen.

Het opzet van de workshop was om een groot aantal leerlingen in één keer lessen spoorveiligheid te geven. De kinderen kregen onder meer een presentatie en campagnebeelden te zien.

De focus lag op de gevaren van spoorlopen, maar ook de algemene veiligheidsregels in stations en aan overwegen kwamen aan bod. Eerder deze zomer trok Infrabel ook al naar verschillende zomerfestivals met een virtual reality ervaring die toont wat er kan mislopen bij spo orlopen, vanuit het standpunt van het slachtoffer.

Infrabel maakte onlangs nog bekend dat er in de eerste helft van dit jaar 22 ongevallen gebeurd zijn aan overwegen in ons land. Daarbij vielen drie doden en twee zwaargewonden, telkens personen die een gesloten overweg overstaken.

De cijfers zijn wel in licht dalende lijn ten opzichte van vorig jaar. "We grijpen elke gelegenheid zoals deze om jongeren bewust te maken van de gevaren van spoorlopen en het belang van spoorveiligheid", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. "De leerkrachten kregen ook een kit mee om later op school nog verder te gaan met de lessen." (Belga)