Tijdens de eindejaarperiode pakken de handelaars van Handelshart Herentals uit met een sfeervol winkelprogramma.

'Fonkelende shoppingdagen' is een combinatie van extra winkelplezier op zaterdag en zondag en tal van gezellige, coronaveilige nevenactiviteiten voor jong en oud in het hart van Herentals. Als kers op de taart geven de handelaars 25.000 Golden schaatstickets cadeau.

Voor veel inwoners zijn de eindejaarsdagen een speciale periode. Voor de handelaars is dat niet anders. Zij maken zich klaar voor een belangrijke koopjesperiode. Met 5 shoppingdagen op 5, 11, 12, 18 en 19 december. Op zondag zijn de winkels dan extra open tussen 13 en 17 u.

En of het sfeervol winkelen wordt. Want deze Fonkelende shoppingdagen zijn veel meer. Vanaf 5 december geven tal van nevenactiviteiten de koopjesjacht extra kleur.

Het bezoek van de kerstman, livemuziek door T-Trio en het Folkzangkoor, sfeerverlichting, een ballonnen- en goochelclown, de kerststal en -bomen, workshops voor kinderen.

Met als hoogtepunt de kinderschaatspiste op de Grote Markt tussen 11 en 19 december.

Nu de kerstmarkt geannuleerd is, willen de stad en Handelshart Herentals verenigingen een kans geven om in de eindejaarperiode toch een stand uit te baten.

Daarom kunnen de verenigingen die zich hadden ingeschreven voor de kerstmarkt, deelnemen aan de uitbating van de kinderschaatsbaan. Daar komt een tent waarin zij eten en non-alcoholische dranken kunnen serveren volgens de geldende coronamaatregelen in de horeca.

Golden schaatstickets

Bovendien geven de Herentalse handelaars zo'n 25 000 Golden schaatstickets cadeau.

"Die delen we tussen 4 en 10 december met veel plezier uit aan onze klanten", vertelt Ingrid Heyns, kartrekker detailhandel binnen Handelshart en zaakvoerster van Anders@Home in de Bovenrij. "Het zijn tickets voor hun (klein)kinderen voor een gratis schaatsbeurt op onze kinderschaatspiste op de Grote Markt."

Veilig en gezellig shoppen

Door de spreiding van de activiteiten in tijd en ruimte zetten de handelaars hun schouders onder een shoppingconcept dat inspeelt op de corona-ontwikkelingen.

"Mogelijk een geruststelling voor veel mensen. Want deze aanpak maakt het veilig én gezellig shoppen.", vervolgt Ingrid Heyns. "Uiteraard op voorwaarde dat we met z'n allen de geldende maatregelen blijven respecteren. Hopelijk voor veel mensen een incentive om sfeervol te komen winkelen in ons handelshart."

Het volledige programma van fonkelende shoppingdagen vind je op handelshart.be/winterlicht. Deze gezellige winkeldagen passen in Winterlicht, het winterprogramma van stad Herentals (winterlicht.be).'