U bent hier

Inheemse bomen en planten zorgen voor meer leven in je tuin

Kempen regio | Neteland
14.09.2018 - 16.11u
Door: Mark Jaspers

Afgelopen zomer hebben heel wat tuinen geleden onder de droogte. Ook de buxusmot richtte heel wat schade aan bij eigenaars van buxushagen en –struiken. Zit je met de handen in het haar welke soorten je dan best wel in je tuin kan zetten?

Kom naar een van de infomomenten van 'Behaag onze Kempen' en ontdek welke planten jouw tuin opnieuw kunnen doen opfleuren!

Inheemse planten: een natuurlijke keuze

Ontdek hoe je inheemse bomen, struiken, bessen en ander fruit kan integreren in je eigen tuin. Inheemse planten komen van nature voor in onze streken en zijn daarom beter aangepast aan ziektes, vorst ... . Door via 'Behaag onze Kempen' aan te kopen, ondersteun je bovendien de aankoop van natuurgebieden in de Kempen.

Joeri Cortens, van Natuurpunt en bekend van het tv-programma 'Het zijn net mensen' geeft info over 'Behaag onze Kempen'.

Hij overloopt de diverse inheemse bomen en struiken die je kan bestellen voor je eigen tuin en toont op welke manieren je ze kan integreren in jouw tuin, groot of klein.
De infomomenten zijn gratis en iedereen is welkom!

• zondag 16 september om 15 uur aan de Schapenstal – Dijkbaan, Vorselaar.
Tip: die dag geniet je meteen ook van de happening 'Lokaal en Gezond' – voor en na dus ook voldoende vertier! De rondleiding start om 15 uur, ter hoogte van de infostand van 'Behaag Onze Kempen'.

• zaterdag 29 september om 13.30 uur aan de Ecodemotuin in Mol.
adres: Mariëndal z/n, Mol – opgelet: stel je GPS in op Hofstede en volg dan de pijlen naar 'ecodemotuin'.

Meer dan een haagplant-actie

'Behaag onze Kempen' is veel meer dan de verkoop van inheemse haagplanten. De doelstelling van deze actie is om mensen te stimuleren tot het aanleggen van een ecologische tuin. Bij dit soort tuin wordt er rekening gehouden met mens, natuur, milieu en het landschap.

Naast het aanbieden van informatie, biedt 'Behaag onze Kempen' in de maanden september en oktober ook plantmateriaal te koop aan. Initiatiefnemers zijn 27 Kempense gemeentebesturen, IOK en de vrijwilligers van de natuurverenigingen JNM, Natuurpunt vzw en Velt vzw.

Wil je plantgoed bestellen? Dit kan nog tot 31 oktober via www.iok.be/bok

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto