Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inhuldiging buurtplein en buurtlokaal in Geel : "Volgende week al de eerste bewoners"

Matexi buurtplein Laar

Het woonproject Geel Laar verwelkomt al volgende week de eerste bewoners. Bouwheer Matexi huldigde woensdagnamiddag tijdens een inhuldigingsmoment met alle betrokken partners het buurtplein en het buurtlokaal.

“Het eerste zaadje voor dit project werd in 2017 gezaaid”, zegt projectmanager Tim Peeters van Matexi. “Na jaren onderhandelen en vergunningen aanvragen ging in 2022 de eerste spadesteek in de grond. Nu, anderhalf jaar later, kunnen we volgende week de eerste bewoners verwelkomen. Dat is best snel, want het was een bewogen jaar voor de bouwsector.”

Woonproject Geel Laar, dat binnen 4 jaar volledig afgewerkt zal zijn, omvat 116 appartementen en woningen. “Laar betekent open plek en die benaming past volledig in het project”, vervolgt Tim Peeters.

“Het wordt een opvallend duurzame en groene woonbuurt, die hopelijk een inspiratie wordt voor andere projecten. Zo beschikt Geel Laar bijvoorbeeld over het eerste residentiële warmtenet van de Kempen. Er zal ook geen doorgaand verkeer zijn in de straten van de woonbuurt.

 Voorlopig nemen we het beheer op ons, maar na de voltooiing van het hele project neemt de vereniging van mede-eigenaars (VME) het complete beheer op zich. Het lokaal leent zich perfect voor bijvoorbeeld een familiefeestje of een kaartnamiddag. Het wordt een ontmoetingsruimte voor alle bewoners.

De stadsdichter van Geel voorzag het buurtlokaal van gepaste tekst als hulde aan de 2 historische Geelse vrouwelijke figuren (waarnaar de nieuwe straten en de residentie genoemd zijn) en aan de warme woonomgeving die er gecreëerd wordt.

Tegelijk werd ook een modelappartement ingericht om nieuwe en potentiële bewoners een beeld te kunnen geven van kwaliteiten van het woonaanbod.

Volgend weekend zondag 17/9 van 14u-17u zijn het buurtlokaal en modelappartement vrij te bezoeken en te ontdekken voor alle bezoekers.

Inhuldiging buurthuis Geel - bouwheer Matexi

Inhuldiging buurthuis Geel - bouwheer Matexi

Laar, Geel, België

Matexi buurtplein Laar

Deel dit artikel