U bent hier

'Inleefweek Armoede' Welzijnszorg Kempen

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
09.10.2017 - 16.49u
Door: Mark Jaspers

OCMW voorzitters van de Kempen gaan de uitdaging aan: een week – zeven dagen – samen met hun gezin leven met een beperkt budget. Tijdens de week van 14/10 tot en met 20/10 willen OCMW voorzitters samen met hun gezin zeven dagen leven met een klein budget.

De gezinnen nemen daarmee deel aan de 'Inleefweek Armoede' van Welzijnszorg die in de Kempen georganiseerd wordt door Welzijnszorg Kempen.

Deze organisatie verenigt de 27 OCMW's van het arrondissement Turnhout en vormt daardoor een sterke regionale speler in de realisatie van meer welzijn in de Kempen. Tijdens de Inleefweek moeten de deelnemers rond zien te komen met een beperkt budget: €60 voor een volwassene en €20 voor een kind.

Elke dag krijgen ze bovendien een onvoorziene bijkomende opdracht, gegrepen uit het leven van mensen in armoede.

Tijdens het startmoment op 11/10 worden ze al geconfronteerd met een intakegesprek bij het OCMW. Na de inleefweek komen alle gezinnen op 26/10 om 17 uur in Geel weer samen om hun ervaringen van de voorbije inleefweek met elkaar uit te wisselen.

De Inleefweek Armoede wil de ogen van de deelnemers openen voor de problemen van een leven in armoede. Tijdens het slotmoment worden de ervaringen uitgewisseld en gekaderd en de vragen van deelnemers beantwoord door ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting.

Uiteraard kunnen de deelnemers na één week niet volledig beseffen wat een leven in armoede op langere termijn allemaal doet met een mens. Maar ze krijgen wellicht meer begrip voor wat mensen in armoede dagdagelijks meemaken. En precies dat is voor OCMW voorzitters van cruciaal belang.

Het moment van deze inleefweek is niet toevallig gekozen met 17 oktober er middenin. Deze internationale dag van verzet tegen armoede geeft meteen iedereen in de samenleving de kans om haar of zijn bijdrage te leveren in de strijd tegen armoede.

De vier verenigingen waar armen het woord nemen uit de Kempen, verenigd in SPAAK en alle Welzijnsschakels roepen daarom op om deel te nemen aan de vele initiatieven die in de regio Kempen naar aanleiding van 17 oktober worden georganiseerd. Alle informatie op www.17oktober.be/lokaleacties

SPAAK organiseert 4 fakkeltochten op dinsdag 17 oktober om 19u. Stap mee tegen armoede in:
• Geel: refter St Aloysiusinstituut, Kollegestraat 15. Ingang via schuttershof'
Contact: al-arm.vzw@hotmail.com 014/56 73 13
• Herentals: cc 't Schaliken, Grote Markt 35.
Contact: vzwdefakkel@gmail.com 0487/99 06 23
• Mol: Robianozaal Rozenbergschool, Rozenberg 2.
Contact: vierdewereldwerking-mol@skynet.be 014/32 04 83
• Turnhout: T'ANtWOORD, Otterstraat 114.
Contact: marthe.rombouts@tantwoord.be – 0473/42 03 10

Welzijnszorg Kempen: Eric Nysmans – 014/56 27 56
Welzijnszorg regio Antwerpen: Fons Corten 0478/58 27 38

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto