U bent hier

Inloopcentrum CAW Kempen in Herentals opent officieel

Herentals
27.05.2016 - 08.21u
Door: Peter Caers

Dit weekend wordt het Inloopcentrum De Dorpel in Herentals officieel geopend.

CAW De Kempen, De Dorpel en De Fakkel sloegen de handen in elkaar om de nieuwbouw te realiseren. Vandaag vrijdag vindt het officiële gedeelte plaats met toespraken van de initiatiefnemers, de burgemeester en Wim Wouters van het kabinet van Jo Van Deurzen, minister van welzijn.

Zaterdag kunnen de inwoners van Herentals op de opendeurdag (van 13 tot 17u) kennismaken met de concrete werking van het inloopcentrum.

Inloopcentrum

Sinds enkele maanden is het nieuwe inloopcentrum aan de Boerenkrijglaan 16 in Herentals in gebruik genomen. Dit project kon slechts gerealiseerd worden met de steun van de Stad Herentals, die de grond in erfpacht beschikbaar stelde. Ook de Vlaamse overheid verleende steun via de VIPA-subsidiëring. De Dorpel, De Fakkel en CAW De Kempen nemen samen de werking van het inloopcentrum op zich. Met deze unieke samenwerking willen we nog meer mensen uit de omgeving van Herentals bereiken. We richten ons in het bijzonder op mensen in armoede. De gebouwen waar de Dorpel en De Fakkel voordien in huisden, werden te oud en te klein om een goede werking te garanderen. In dit gloednieuw onderkomen is er meer ruimte en zijn er meer mogelijkheden om mensen te helpen.

Vrijwilligers  

Het inloopcentrum is een ontmoetingsplaats waar mensen kunnen binnenstappen zonder afspraak. Iedereen kan er terecht voor een babbel, een kop koffie of soep. Een team aan vrijwilligers staat klaar om praktische hulp te verlenen of naar persoonlijke hulpvragen te luisteren. Ook de tweedehandskledingwinkel, de lees- en schrijflessen, de computerhoek en andere activiteiten hebben een plaatsje gekregen in het nieuwe gebouw. De Fakkel, vereniging waar armen het woord nemen, blijft verder strijden tegen armoede. En het wijkgezondheidscentrum zal hier op termijn een plekje krijgen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto