U bent hier

Inschrijven ‘kort schooltoezicht’ Mol mogelijk vanaf zaterdag 20/12

Mol
02.12.2014 - 15.03u
Door: Herman Gezelle

Vanaf zaterdag 20 december kunnen ouders in Mol via de online reservatiesoftware inschrijven voor ‘kort schooltoezicht’ voor de periode van maandag 5 januari tot en met vrijdag 13 februari. Ouders die slechts korte tijd opvang nodig hebben, roepen we op om over te schakelen. Je kan nog tot 1 januari gemaakte reservaties op piekmomenten zonder reservatiebijdrage annuleren en kiezen voor kort schooltoezicht. Je maakt dan ruimte vrij voor ouders die langer voor- of naschoolse opvang nodig hebben. We vertrouwen op de onderlinge solidariteit van ouders.

Om de piekmomenten met bijhorende capaciteitstekorten in de kinderclubs op te vangen, start het gemeentebestuur in samenwerking met de scholen met ‘kort schooltoezicht’.  Dit houdt in dat ouders die slechts zeer kort opvang nodig hebben hun kinderen op gerichte momenten online kunnen inschrijven voor ‘kort schooltoezicht’. Dit systeem geldt alleen voor de scholen waar er in de kinderclubs een structureel tekort aan opvangcapaciteit heerst én op specifieke momenten in de week.

Verplicht inschrijven via dezelfde software

Kort schooltoezicht betekent dat ouders hun kinderen op specifieke dagen voor een korte tijd in de school kunnen laten opvangen. Concreet gaat het over een korte periode voorschools en naschools. De begin- en einduren worden per school vastgelegd, afhankelijk van het capaciteitstekort in de kinderclub. Ook voor het korte schooltoezicht geldt dat je vooraf verplicht bent om te reserveren via de reservatiesoftware.

Dit kan zeer flexibel en voor het naschoolse opvangmoment zelfs nog tot 14 uur op de dag zelf. De ouders betalen via het maandelijkse factuur van de kinderopvang 0,80 euro per ingeschreven moment schooltoezicht.

In welke scholen?

Alle scholen stappen mee in het systeem. Dit betekent niet dat er meteen overal kort schooltoezicht komt. Als er geen capaciteitsprobleem in de kinderclub bestaat, hoeft het schooltoezicht niet. Dat geldt bijvoorbeeld op dit moment voor Sluis en Achterbos.

Deze opvangmomenten op school worden aangehouden tot de krokusvakantie die start op vrijdag 14 februari. Na de krokusvakantie bekijken ze waar en wanneer het schooltoezicht nodig is voor een volgende periode.Bewust kiezen voor juiste oplossing

Ze hopen dat ouders die slechts korte tijd opvang nodig hebben op de piekdagen bewust kiezen voor het ‘kort schooltoezicht’. Hierdoor maken ze ruimte vrij voor de kinderen die langer dan een half uur voorschoolse of meer dan een uur naschoolse opvang nodig hebben. Standaard geldt er voor het korte schooltoezicht een capaciteit van twintig kinderen per school.

Meer info: dienst buitenschoolse kinderopvang, 014 33 05 31, bkomol@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

NMBS gaat aantal extra treinen naar de kust schrappen

NMBS gaat aantal extra treinen naar de kust schrappen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 11.08.2020 - 22.42u

Cathy Berx stuurt coronamaatregelen woensdag opnieuw bij

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 11.08.2020 - 22.39u

Langdurige droogte zorgt voor lange wachttijden in het Albertkanaal

 Langdurige droogte zorgt voor lange wachttijden in het Albertkanaal
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.08.2020 - 15.10u

Politie Neteland : 'Vermiste verwarde man: wie heeft Patrick Snoeckx (62) gezien?'

Grobbendonk | Herentals | Neteland 11.08.2020 - 11.38u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals | Neteland 11.08.2020 - 08.51u

Belgische topfreestylers organiseren Freestyle & Panna bootcamp op terreinen Lentezon Beerse

Belgische topfreestylers organiseren Freestyle & Panna bootcamp op terreinen Lentezon Beerse
Kempen regio | Neteland | Turnhout regio 10.08.2020 - 19.49u

Exhibitionist aan vogelkijkhut Zwart Water en camping De 7 Geitjes

Exhibitionist aan vogelkijkhut Zwart Water en camping De 7 Geitjes
Herentals | Kasterlee | Neteland | Vorselaar 10.08.2020 - 15.59u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto