U bent hier

Inschrijvingen GheelaMania officieel van start

Geel
17.10.2019 - 11.35u
Door: Mark Jaspers

 Met een infoavond schakelde Stad Geel midden september reeds een versnelling hoger in de zoektocht naar acteurs en figuranten voor GheelaMania. Nu ook het vrijwilligersplatform officieel online staat, kunnen Gelenaars zich massaal beginnen inschrijven voor het massaspektakel.

De inschrijvingen voor de Sint-Dimpna Ommegang, waarvoor zo'n 1.600 vrijwilligers worden gezocht, worden nog later dit jaar geopend via hetzelfde portaal.De legende van Sint-Dimpna tot leven gewekt

Het wachten is bijna over: in mei 2020 staat Geel opnieuw een maand lang volledig in het teken haar patroonheilige Sint-Dimpna. Hoogtepunten van de vijfjaarlijkse festiviteiten zijn de Ommegang en het massaspektakel GheelaMania, waarin de legende van de heilige Dimpna en de rijke zorggeschiedenis van de Barmhartige Stede worden uitgebeeld.

Net zoals bij de vorige 3 edities van GheelaMania ligt het scenario en de regie opnieuw in de deskundige handen van Luc Stevens, bekend van onder meer Zoo of Life en De Groote Rappèl.

Audities voor hoofdrollen

Sinds begin deze week kunnen Gelenaars zich via www.fanvandimpna.be opgeven als hoofdrol, figurant of simpelweg als helpende hand. De audities voor de hoofdrollen zullen op 17 november doorgaan. De kandidaten worden via een persoonlijke e-mail op de hoogte gebracht.

Dimpna's prijzenkast als extra motivatie

Als extra stimulans verloot de Dienst Toerisme & Stadsanimatie vanaf begin november elke week minstens 2 prijzen uit de zogenaamde 'Dimpna's prijzenkast' onder de personen die zich reeds hebben ingeschreven. Winnaars blijven in de pot, en maken dus ook de week nadien kans op een prijs. De prijzen werden geschonken door lokale Geelse handelaars en omvatten o.a. een elektrische fiets en een etentje in een sterrenrestaurant.

Tickets voor GheelaMania zullen vanaf 26/11 te verkrijgen zijn. De Sint-Dimpna Ommegang is gratis.

imageMeer nieuws

Code rood in alle Antwerpse natuurgebieden & bossen

Code rood in alle Antwerpse natuurgebieden & bossen
Kasterlee | Provincie Antwerpen 29.05.2020 - 11.29u

Nieuwste grootste containerschip ter wereld HMM Algeciras op weg naar Rotterdam

Nieuwste grootste containerschip ter wereld HMM Algeciras op weg naar Rotterdam
Internationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 29.05.2020 - 08.15u

Pop-up kunstgalerie Schropioentje Oud-Turnhout

Kempen regio | Turnhout regio 28.05.2020 - 21.02u

Winkelketen Aveve is slachtoffer van cyberaanval

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.05.2020 - 19.31u

Mondmaskers in Kasterlee

Mondmaskers in Kasterlee
Kasterlee 28.05.2020 - 18.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto