U bent hier

Inschrijvingen GheelaMania officieel van start

Geel
17.10.2019 - 11.35u
Door: Mark Jaspers

 Met een infoavond schakelde Stad Geel midden september reeds een versnelling hoger in de zoektocht naar acteurs en figuranten voor GheelaMania. Nu ook het vrijwilligersplatform officieel online staat, kunnen Gelenaars zich massaal beginnen inschrijven voor het massaspektakel.

De inschrijvingen voor de Sint-Dimpna Ommegang, waarvoor zo'n 1.600 vrijwilligers worden gezocht, worden nog later dit jaar geopend via hetzelfde portaal.De legende van Sint-Dimpna tot leven gewekt

Het wachten is bijna over: in mei 2020 staat Geel opnieuw een maand lang volledig in het teken haar patroonheilige Sint-Dimpna. Hoogtepunten van de vijfjaarlijkse festiviteiten zijn de Ommegang en het massaspektakel GheelaMania, waarin de legende van de heilige Dimpna en de rijke zorggeschiedenis van de Barmhartige Stede worden uitgebeeld.

Net zoals bij de vorige 3 edities van GheelaMania ligt het scenario en de regie opnieuw in de deskundige handen van Luc Stevens, bekend van onder meer Zoo of Life en De Groote Rappèl.

Audities voor hoofdrollen

Sinds begin deze week kunnen Gelenaars zich via www.fanvandimpna.be opgeven als hoofdrol, figurant of simpelweg als helpende hand. De audities voor de hoofdrollen zullen op 17 november doorgaan. De kandidaten worden via een persoonlijke e-mail op de hoogte gebracht.

Dimpna's prijzenkast als extra motivatie

Als extra stimulans verloot de Dienst Toerisme & Stadsanimatie vanaf begin november elke week minstens 2 prijzen uit de zogenaamde 'Dimpna's prijzenkast' onder de personen die zich reeds hebben ingeschreven. Winnaars blijven in de pot, en maken dus ook de week nadien kans op een prijs. De prijzen werden geschonken door lokale Geelse handelaars en omvatten o.a. een elektrische fiets en een etentje in een sterrenrestaurant.

Tickets voor GheelaMania zullen vanaf 26/11 te verkrijgen zijn. De Sint-Dimpna Ommegang is gratis.

imageMeer nieuws

Facelift en upgrade sporthal Den Uyt volledig afgerond in 2020

Mol 14.11.2019 - 12.34u reading time4min

Begin december krijgt sporthal Den Uyt een stevige facelift. De oude vervuilde booggevel wordt volledig vervangen, zodat de sporthal opnieuw een frisse uitstraling krijgt. Daarnaast denken we ook aan het comfort van de sporters met een aantal vernieuwingen in de zaal zelf. De sporthal blijft tijdens de werken voor iedereen bruikbaar. In de loop van 2020 zijn alle werken afgerond.

Janne Caeyers verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Mol

Mol 14.11.2019 - 11.29u reading time2min

Janne Caeyers werd op woensdag 13 november verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente. Janne volgt Mats Opdebeek op die vorig schooljaar kinderburgemeester was. De kinderburgemeester en kinderraadsleden legden de eed af en werden achteraf getrakteerd op een receptie. Het gemeentebestuur dankt het vorige bestuur voor hun enthousiaste inzet en wenst het kersverse bestuur veel succes!

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal
Kempen regio | Laakdal regio 13.11.2019 - 21.57u

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 13.11.2019 - 20.01u

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen
Kempen regio | Nationaal | Olen | Provincie Antwerpen 13.11.2019 - 16.35u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 13.11.2019 - 12.34u

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 13.11.2019 - 10.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto