Ook in 2016 inspireert de Antwerp Entrepreneur Academy studenten met startersverhalen van jonge ondernemers. Op de Thomas More campus in Geel is de Academy in aanwezigheid van een 100-tal studenten, leerkrachten en directies nog eens extra in de verf gezet.

Met de Antwerp Entrepreneur Academy,een overkoepelend project van de Voka - Kamers van Koophandel Mechelen, Antwerpen-Waasland en Kempen én de provincie Antwerpen, wil Voka ondernemerschap bij jongeren stimuleren en enthousiasmeren. 'Door middel van informatie en via positieve succesverhalen van jonge ondernemers dagen we studenten uit om met hun innovatieve ideeën zelf aan de slag te gaan', zegt Guido Evens, senior adviseur onderwijs-arbeidsmarkt bij Voka – KvK Kempen.

Get Inspired!
Peter Janssen, CEO van Glacio-Ijsboerke en innovatieheld 2014, gaf de aftrap voor het inspiratie event bij Thomas More. Glacio-Ijsboerke, dat in 2014 ook de prijs Ondernemen van Voka - KvK Kempen won, blijft passioneel op zoek naar nieuwe manieren om klanten een stap vooruit te helpen en is daarmee een inspiratiebron voor andere ondernemers en ondernemers-in-spe. 'Dat de onderneming één van de belangrijkste bouwstenen is van de maatschappij, mag best wel eens wat meer verteld worden op school', vertelt Peter Janssen.

Vier oud-studenten van Thomas More inspireerden daarna de aanwezigen met hun verhalen en hoe zij hun ondernemingen (Rombit & Badge Control, Fashion On Brainwaves, ImmoTech en The Creative Factory) vorm geven en welk parcours zij hebben afgelegd na hun studies. 'Wat zo tof is aan zelfstandig ondernemen, is dat je met je eigen idee zo ver kan gaan als je zelf wil', weet Ruben Lauwereysen van Immotech.

Jongeren warm maken
Het project krijgt de steun van de provincie Antwerpen. 'We moeten volop inzetten op de jonge en nieuwe generatie ondernemers, de generatie die nu nog op de schoolbanken zit', zegt gedeputeerde Ludwig Caluwé. 'Het is daar dat de eerste kiemen van ondernemerschap worden ontwikkeld. Via educatie maken we jongeren warm, maar zorgen we er ook voor dat ze goed voorbereid aan de slag gaan.'

Dertig inspirerende sessies
Momenteel worden er zo'n 30 sessies gegeven en gepland voor leerlingen uit het secundair onderwijs (BSO, TSO en ASO) en het hoger onderwijs, die zowel informatief als sensibiliserend/enthousiasmerend zijn. Het gaat er om de leerlingen goesting te doen krijgen voor ondernemerschap via ervaringsverhalen van ondernemers.

Ontdek al de inspirerende verhalen van jonge starters en ondernemers ook op http://www.start-upantwerp.be/.