U bent hier

Inspiration Decors (Malle) doet hoogste bod op iconische danskooi dancing Highstreet

Kempen regio | Neteland
18.02.2021 - 10.57u
Door: Lex Verellen

Gisteren werd in Hoogstraten de inboedel van de gekende dancing Highstreet geveild. Onder andere de overbekende danskooi waarin menig lichtjes aangeschoten Antwerpse of Kempense schone het beste van zichzelf gaf ging onder de (digitale) hamer.

Het was een verhuurbedrijf uit Malle dat met de hoofdprijs aan de haal ging. Peter Verhaert van Inspiration Decors bv : "Ik ontwerp en maak al meer dan 30 jaar ongewone dingen in allerlei materialen alsof ze voor mezelf zouden zijn ...

Het is onze bedoeling om van deze iconische danskooi een aantal exacte kopieën te maken om te verkopen. De originele kooi blijft bij ons in de verhuur en past goed in ons 'disco' thema.

Maar ook voor bijvoorbeeld onze Pop-Up Moose bar wordt het een prima aanvulling. Het meubilair van onze Moose bar namen we trouwens over van een andere gekende dancing, de Versuz."

Inspiration Decors is een verhuurbedrijf dat decors en rekwisieten verhuurt voor (bedrijfs)evenementen en allerlei feestelijkheden. In haar pand te Malle beschikt het daarenboven over een gloednieuwe eventlocatie, de Player's Lounge. Maar veel plezier hebben ze er nog niet aan gehad ...

Mede-zaakvoerder Rudy Van Nuffelen : "We zijn zowat anderhalf jaar geleden met deze activiteit gestart in opvolging van een slabbakkende meubelhandel. Na een uitverkoop van de meubelstock is de zaak voor geruime tijd dicht gegaan voor ingrijpende verbouwingen aan het pand.

We waren eigenlijk pas goed begonnen toen de corona crisis uitbrak. Ondertussen is er al een jaar geen sprake meer van evenementen of feestelijkheden ... "

Worden jullie dan niet gesteund door de overheid?

"Tja, omdat we in 2019 door de voormelde redenen geen noemenswaardige omzet kunnen voorleggen vallen wij momenteel overal tussen. Blijkbaar worden startende vennootschappen ondersteund op basis van het financieel plan maar geldt dit niet voor startende activiteiten in het verlengde van een bestaande vennootschap.

Nochtans werd ons een zware lening toegekend door de bank net omdat we met een realistisch financieel plan de haalbaarheid van onze nieuwe activiteit konden aantonen.

Waarom hanteert men niet gewoon een benchmarking met onze naaste concurrenten zodat we op gelijke voet worden behandeld? We stellen nu al onze hoop op de nieuwe regeling voor bedrijven uit de eventsector die op tafel zou liggen."

www.inspirationdecors.be

imageMeer nieuws

Betonblokken tegen sluipverkeer in 3 straten Grobbendonk

Grobbendonk | Neteland 27.07.2021 - 13.57u

70 procent van volwassenen in EU heeft eerste coronaprik gehad: "EU heeft woord gehouden"

EU | Internationaal | Kempen regio | Neteland 27.07.2021 - 10.47u

Splijtzwam kernenergie : VUB-onderzoek toont verschuiving ten voordele van groene transitie

 Splijtzwam kernenergie : VUB-onderzoek toont verschuiving ten voordele van groene transitie
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 27.07.2021 - 09.17u

Nikelaan Meerhout onderbroken in augustus

Kempen regio 27.07.2021 - 09.10u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 27.07.2021 - 08.59u

Slachtoffers overstromingen kunnen beroep doen op tijdelijke werkloosheid

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.07.2021 - 19.04u

Nederland verlengt verbod op meerdaagse evenementen tot 1 september

Internationaal | Nationaal 26.07.2021 - 18.50u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto