Woensdagavond werd in de raadzaal van het Ooievaarsnest Geel de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. De oppositiepartijen zijn er blijkbaar klaar voor.

Burgemeester Vera Celis (N-VA) had de boodschap dat ieder over de partijgrenzen heen, constructief en met respect voor elkaar moet samenwerken.

Griet Smaers (CD&V) werd als nieuwe voorzitter van de gemeenteraad aangesteld. Zij zal deze functie uitoefenen tot 31 januari 2014, om dan haar schepenambt op te nemen. Momenteel zetelt  Smaers in het Vlaams Parlement en neemt Griet Verhesen de taak van schepen tot die tijd over.

Eén ding is duidelijk: de oppositie is er klaar voor. Bij het voorstel om een OCMW ondervoorzitter aan te stellen, stemden zowel Groen, Sp.a als Vlaams Belang tegen.

Zelfs binnen de meerderheid onthield CD&V’er Ivo Bollen zich. Hij zei dat er in het verleden altijd goed is moeten geargumenteerd worden voor een nieuwe functie en waarom die functie nodig is. Bollen heeft 18 jaar ervaring bij het OCMW en zei verder nog dat iedereen moet beseffen dat het om een bezoldigde functie gaat en dat er niets is geweten over de jobinhoud. Ivo Bollen begrijpt niet dat dit nu zomaar kan.

De OCMW raadsleden werden verkozen :  Michel Van Genechten, Christel Jackers, Birgitte Kempen, Marc Segers, Mineke Viaene, Jozef Jacobs, Noel Devos, Katrien Wouters, Danny Dries, Silvy Sterckx en Piet Wynen.

Verrassend was dat Jeroen Dillen van Groen niet werd voor de politieraad werd verkozen, maar wel Vlaams Belanger Ivan Wartel. Sp.a fractieleider Noel Devos reageerde verontwaardigd omdat het cordon sanitaire werd doorbroken. Jeroen Dillen van Groen betreurt het feit van de doorbreking van het cordon sanitaire.

De leden van de politieraad zijn : Pieter Cowé, Benny Eyckmans, Bart Julliams, Gustaaf Cauwenberghs, Birgitte Kempen, Marlon Parijn, Luc Van Laer, Tinne Vangeel, Pieter Verhesen, Ivan Wartel en Elhasbia Zayou.

Beelden Maria de la Cruz / Nnieuws / bericht GeelFM.