'Kan dat niet elektronisch', dat was zowat de meest gehoorde opmerking over de paperasserij die nodig is bij de installatievergadering van de gemeenteraad. De installatievergadering leverde een aantal merkwaardige vaststellingen op.



Door een vormfout in de voordracht van de kandidaten voor de OCMW-raad heeft Vlaams Belang de volgende 6 jaar niemand in die raad. Als opvolger moest de voordrachtsakte iemand van het ander geslacht aangeduid hebben.

Daniel Marcipont (Vlaams Belang) werd ook niet weerhouden als kandidaat voor de politieraad. Hij viel af met de minste voorkeurstemmen.

Burgemeester Jan Peeters (sp.a) zit de volgende 6 jaar de gemeenteraad voor.

Axana Ceulemans (N-VA) mag op de volgende gemeenteraad nog de eed afleggen. Zij is op zakenreis in de VS.   Haar partijgenoten lieten alvast weten er 'helemaal klaar voor te zijn'.

Bij de eedaflegging geraakte enkel een vermoeide schepen Wies Verheyden (sp.a) niet direct uit de woorden: 'Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen'.

De volgorde in het schepencollege:

- burgemeester Jan Peeters en voorzitter gemeenteraad
- eerste schepen : Mien Van Olmen
- tweede schepen: Jan Bertels
- derde schepen: Ingrid Ryken
- vierde schepen: Wies Verheyden
- vijfde schepen: Jan Michielsen
- zesde schepen: Anne-Mie Hendrickx.

Op 1 januari 2017 volgt raadslid Liese Bergen haar partijgenoot Wies Verheyden (sp.a) op. Ze wordt dan ook vierde schepen.

Zijn verkozen voor de OCMW-raad:

Charlotte Auwers, Beatrijs Baeten, Leen De Wijze, Marleen Diels, Pieter Laureys, Bart Mannaert, Fons Michiels, Bart Michiels, Tom Olyslagers, Hans Van den Eynden, Leo Van Meerbergen.

Zijn verkozen tot lid van de politieraad:

Lise Bergen, Jan Bertels, Patrick Caers, Jo Cleymans, Jan Michielsen, Guy Verellen, Wies Verheyden en Peter Verpoorten.