Op 10, 11 en 13 augustus kan je in Westerlo terecht voor de 53ste editie van het Internationaal Folklorefestival. Drie dansensembles uit alle hoeken van de wereld tonen er hun traditionele dansen en muziek.

Een honderdtal buitenlandse artiesten uit Mexico, Wit-Rusland en Italië brengen het beste uit hun volkscultuur.

Het festival opent op zaterdag 10 augustus met een avondvoorstelling op het mooi verlichte voorplein van het kasteel-gemeentehuis. Na de optredens zetten de buitenlandse groepen nog een folkbal in.

Ook op zondagnamiddag 11 augustus kan je in dit unieke openluchtdecor genieten van een dansspektakel. Voor de kinderen zorgt de organisatie voor de nodige kinderanimatie.

Tijdens de weekendvoorstellingen serveert Die Spelewei streekgeboden gerechten recht vanuit onze deelnemende landen. Bij slecht weer gaat het festival ook door, maar verhuizen de festiviteiten van de kasteeltuin naar De Zoerla. Speciaal voor senioren is er op dinsdagnamiddag 13 augustus een voorstelling in evenementenhal De Zoerla in Zoerle-Parwijs.

De bezoekers kunnen in het tweede weekend van augustus genieten van een afwisselend programma van authentieke dansen en muziek uit alle windstreken. Dit spektakel zorgt ieder jaar opnieuw voor een unieke kennismaking met de folklore van diverse culturen. De gastgroepen logeren in gastgezinnen tijdens het festival. Zo komt de cultuur echt tot bij de bevolking thuis.

Voorverkooptickets zijn vanaf 1 juli beschikbaar bij Toerisme Westerlo (5euro + gratis consumptie). Voor de weekendvoorstellingen kan u gewoon een ticket kopen aan de ingang voor slechts €5. Voor de seniorenvoorstelling op 13 augustus is reservatie verplicht.

Deze tickets kosten €6, inclusief koffie en koffiekoek.
Meer info over het festival vind je op festival.diespelewei.be of bezoek onze facebook-pagina www.facebook.com/Folklorefestival.Westerlo/

Een weekje vakantie in eigen land

Word gastgezin! Om de buitenlandse gasten op te kunnen vangen, doet ‘Die Spelewei’ al jaren geroep op de gastvrijheid van de Westerlonaren. Ook dit jaar zoeken ze nog heel wat extra gezinnen. Heeft u zin om twee of meer buitenlandse gasten gedurende een vijftal dagen op te vangen? Neem dan contact.

Leen Leus: 0475/27 02 72
Simin Khani: 0492/85 74 05
Meer informatie festival@diespelewei.be