U bent hier

Internationale belevingsmarkt “Fiesta Europa” te Lier

Lier regio
13.04.2018 - 08.26u
Door: Mark Jaspers

Er zijn nog zekerheden in het leven: elk jaar slaat de internationale belevingsmarkt "Fiesta Europa" tijdens de paasvakantie zijn kramen op op de Gasthuisvest in Lier. Noteer 13, 14 en 15 april alvast in je agenda.

Uniek concept

Op Fiesta Europa vind je Corsicaanse specialiteiten naast Engelse fudge, Franse nougat, Italiaanse salami's, Spaanse charcuterie, Hollandse kaas,... Je mag je verwachten aan een 40-tal standhouders die met plezier specialiteiten uit hun land of regio te koop aanbieden.

En het gaat heus niet alleen over streekproducten. Ook allerlei artisanaat is er te vinden. Mineralen en edelstenen, lederwaren, zeep, lavendel, handgemaakte lampen,... Het is maar een greep van wat je bij Fiesta Europa kan ontdekken. Kwaliteit, originaliteit en authenticiteit staan voorop.

Eten en drinken

Fiesta Europa is echter veel meer dan een kleurrijke markt. Je kan er niet alleen komen shoppen bij de internationale kramen, je kan er ook lekker eten en drinken. Op onze gezellig terras vind je een kwaliteitsvol internationaal aanbod van gerechten en bijhorende dranken.

Voor het eerst zal er een stand zijn waar vers bereide Italiaanse pasta wordt aangeboden. Daarnaast natuurlijk de gevestigde waarden zoals paella, pizza, Duitse grill, de Paljas bierstand, wijnen en cocktails,...

Nieuw: laat-avond-opening

Op vrijdag willen we de markt extra-feestelijk openen. Om voor de juiste ambiance te zorgen hebben we Par Hasard ingehuurd. Gegarandeerd ambiance met deze akoestische coverband. We blijven open tot 22 uur als het weer het toelaat.

Rond 17 uur openen de meest feestelijke schepenen alvast de internationale markt, waarna alle Palieters nog tot zondag kunnen komen genieten van al het lekkers dat Europa te bieden heeft.

Animatie

Op elk moment van de dag willen we op Fiesta Europa de juiste sfeer scheppen. Naast 'Par Hasard' (Akoestic coverband) op vrijdag spelen zaterdagmiddag 'In Volata' (Italiaanse sfeerband) en zaterdagavond 'Elisa' (Internationaal repertoire) op het podium.

Zondag zijn er achtereenvolgens Drigi Drigi die met traditionele Griekse muziek voor de eerste keer te gast zijn op Fiesta Europa en als afsluiter de Antwerpse Hongaar Joseph Csikos en zijn vriendin Magdje die het goede weer zullen maken.

Kleine levensgenieters zijn uiteraard ook meer dan welkom. In samenwerking met het Belgisch Kinderkanker Steunfonds bouwen we een leuk kinderdorp met springkastelen en speelzones waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

ONTDEK GENIET PROEF BELEEF zijn niet toevallig de kernwoorden die we graag gebruiken om Fiesta Europa te beschrijven.

Het succes van Fiesta Europa is uiteraard ook te danken aan de goede samenwerking met de stad Lier. Waar we dankbaar voor zijn.

Openingstijden

Vrijdag 13 april van 14 tot 22 uur

Zaterdag 14 april van 10 tot 21 uur

Zondag 15 april van 10 tot 19 uur.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto