Numismatica Herentals mag niet alleen bij de grootste muntenclubs van ons land gerekend worden maar het geniet ook aanzien als de meest actieve vereniging in het muntenwereldje. Daarin speelt voorzitter Rudy Dillen een allesbepalende rol. Hij stuwt zijn eigen mensen niet alleen naar een niet aflatende inzet maar deinst er ook niet voor terug om half Europa af te reizen om bij te leren en - vooral – om contacten te leggen of te onderhouden. Hoe kan je anders voor je internationale beurs mensen aantrekken uit België, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Polen en Libanon (met residentie in Frankrijk). In een vorig leven was Dillen een succesrijke sportman, die in het volleybal de nationale ploeg haalde. Ook bij Numismatica Herentals herken je bij hem de verbetenheid en gedrevenheid van een topsporter.

Op zondag 13 december kunnen de liefhebbers en nieuwsgierigen in de Vossenberg terecht tussen 8 en 15 uur waar niet minder dan 107 exposanten zullen uitpakken met het beste wat ze te bieden hebben. Daarnaast kan de bezoeker ook terecht in een tiental expo-standjes voor informatie en wetenswaardigheden.

Veiligheid

Een gevaarlijk woord in onze leefwereld tegenwoordig. Maar hier gaat het niet om mogelijke aanslagen maar om het voorkomen van diefstallen. Heel wat beurzen krijgen ermee te maken. Even een exposant afleiden kan volstaan om er met een aanzienlijke buit vandoor te gaan. Vandaar dat de club alle mogelijke voorzorgsmaatregelen trof. De politie zal regelmatig "op bezoek" komen, de club kocht camerabewaking aan – een forse investering – en er werd ook een security firma aangesproken om de in- en uitgang in het oog te houden en om in de zaal te patrouilleren. Ook clubleden zullen de zaal in het oog houden zodat zij de security meteen kunnen verwittigen bij de minste onraad. Ook hiermee zorgt Herentals voor een primeur, tot geruststelling van de exposanten en de bezoekers.

Loden zegels en verzegelingen

Om 11 uur kunnen de bezoekers in een bijzaaltje terecht voor gastspreker Raf Van Laere, die zijn uiteenzetting zal houden over "Loden zegels en verzegelingen in de Zuidelijke en Noordelijke Nederlanden". Tijdens de beurs kunnen geïnteresseerden nog steeds het boek van Rudy Dillen "Noodgeld tijdens WO I" kopen aan 20 euro, waarin hij het noodgeld van 98 Antwerpse gemeenten beschrijft.

Voor de 12de keer op rij is Numismatica Herentals klaar om meer dan 1000 bezoekers te ontvangen in een zaal die de 400 lopende meters tentoongesteld materiaal zal overschrijden.

Ter hoogte van de tekenschool worden 2 parkings opengesteld. Dat is minder dan 100 meter van de sporthal.