Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Internationale tentoonstelling #StolenMemory op Grote Markt

expo

Van 18 februari tot en met 2 maart strijkt de reizende internationale tentoonstelling #StolenMemory neer op de Grote Markt van Herentals.  Een initiatief van Arolsen Archives met ondersteuning van de FOD Buitenlandse Zaken.

De Arolsen Archives bewaren nog steeds persoonlijke bezittingen van ongeveer 2.500 concentratiekampgevangenen, die door de nazi’s werden afgenomen bij deportatie.

Met #StolenMemory gaat Arolsen Archives op zoek naar familieleden om zo deze bezittingen terug te kunnen geven.  De reizende tentoonstelling wordt begeleid door een website met animatiefilms, webstories en grafisch pedagogisch materiaal.

Het Programma

13.30 uur:  Verwelkoming door Arolsen Archives en het stadsbestuur  van Herentals - aansluitend volgt de getuigenis van een familielid dat dankzij de tentoonstelling gevonden werd.

14.00 uur:  Officiële opening van de deuren van de tentoonstelling -  14.15  uur:  optocht naar de recent ingehuldigde struikelsteen in de Sint-Waldetrudisstraat. Dit onder begeleiding van legervoertuigen van Spearhead vzw.   Ter plaatse korte toelichting door Vriendenkring Politieke Gevangenen.                         

Grote Markt , Herentals, België

expo

Deel dit artikel