Een lid van JCI Lier, de vormings- en netwerkorganisatie voor jonge professionals onder de 40, heeft een internationale functie in de wacht gesleept tijdens het JCI Wereldcongres in Tallinn. "Deze commissie wordt cruciaal voor de toekomst van deze vormingsbeweging wereldwijd."

De Lierse Jaycee, zoals leden van JCI genoemd worden, Kjell Spruyt (36) is donderdagavond op het internationale congres gestemd in de commissie digitale transformatie.

Een prestigieuze functie, in een commissie die wereldwijd voor grote digitale uitdagingen staat. "Dit team wordt belangrijk voor de toekomst en de groei van JCI. De wereld wordt steeds digitaler. Ook wij moeten als vormingsbeweging nadenken over hoe we voortdurend kunnen blijven innoveren", zegt Spruyt.

De dertiger uit Heist-op-den-Berg is professioneel actief als vennoot en sales manager bij de Kempense IT-firma Netropolix. Sinds 2013 is hij lid van JCI Lier en nam hij er diverse functies op, tot het voorzitterschap toe.

In dat jaar werd ook het award winning project JCI Vlaams Congres 2017 Zimmervation georganiseerd. Leuk detail: Spruyt was degene die de Belgische delegatie naar dit wereldcongres organiseerde, met een knappe 68 deelnemers. "Ik ben bijzonder trots", reageert Pepijn Palmans, voorzitter van JCI Belgium. "Deze erkenning bewijst met wat voor een sterke delegatie we hier aanwezig zijn."

Duizenden deelnemers

Het JCI wereldcongres is de grootste conferentie ooit die in Estland werd georganiseerd. Van 4 tot 8 november komen duizenden bezoekers vanuit meer dan 100 landen over de hele wereld naar Estland voor dit congres, gericht op leider- en ondernemerschap. Verwacht wordt dat het jaarlijkse event dit keer bijna 5.000 aanwezigen zal tellen. Het grootste aantal deelnemers komt uit Japan, met ruim 1.500 leden.