Op industriezone Klein Gent Herentals langs de Atealaan heeft Intervest duurzame ruimtes en kantoren gerealiseerd  voor Herentals Green Logistics.

Het gaat om 120.000 m² aan extra bedrijfsgebouwen : een duurzaam ontwikkelingsproject met logistieke ruimtes en kantoren. De werken zijn in mei vorig jaar gestart.

'De gebouwen zijn energie-neutraal en worden verwarmd met warmtepompen en die zorgen voor een equivalent aan energie van 1.000 gezinnen. Herentals Green Logistics beschikt verder over circa 36.000 m2 aan opslagruimtes. Daarnaast is er ook een parkeertoren opgetrokken op 5 niveaus met ruim 400 parkeerplaatsen.

"In juni 2021 hebben we de eerste stappen gezet voor een toekomstbestendige business hub in de Kempen," zegt CEO Gunther Gielen. "Deze duurzame cluster van logistiek en kantoren is nu een feit. Ik ben enorm trots op dit ontwikkelingsproject. De verscheidenheid aan huurtransacties zorgt voor veel diversiteit op de site."

Nieuwe huurders Biscuiterie Thijs en Transport Van de Poel hebben er al onderdak gevonden. (gl) Beelden Intervest/ en Johan Temmerman/NNieuws.