Intervest ontwikkelt vandaag op de Atea-site van 18ha in Herentals circa 36.000 m² aan warehouses met een crossdock, circa 3.000 m² kantoorruimte en de vennootschap zal ook een parkeertoren op 5 niveaus met ruim 400 parkeerplaatsen bouwen.

'Voor deze ontwikkeling heeft Intervest een vergunning gekregen voor in totaal 45.000 m², waardoor er een unieke duurzame cluster/hotspot van kantoren en logistiek ontstaat van in totaal ruim 100.000 m² aan de Atealaan in Herentals', zegt Gunther Gielen, ceo Intervest Offices & Warehouse. 

'Deze ontwikkeling is goed voor een groei van de vastgoedportefeuille tot 1.085.000 m² aan totaal verhuurbare oppervlakte.

Dit is in lijn met de #connect2022-objectieven om tegen eind 2022 30% groei te realiseren in de portefeuille en zoveel mogelijk van de waardeketen intern te houden.

De voorbereidende vergunde afbraakwerken zijn intussen afgerond en midden april is onder begeleiding van #TeamIntervest de bouw van vijf units volgens BREEAM 'Excellent'-normen aangevat. 

Inmiddels is met Yusen Logistics, een bestaande huurder van de voormalige gebouwen, een overeenkomst gesloten voor een unit van 10.000 m² inclusief crossdock.

De commercialisering van de overige units is volop aan de gang en reeds ver gevorderde gesprekken met geïnteresseerde partijen lopen. 

"Zo wordt de logistieke portefeuille verder uitgebreid met kwalitatief en duurzaam logistiek vastgoed met focus op schaal en ontwikkeling en is de kantoorexpertise van Intervest ook een troef bij de uitbouw van een duurzame, toekomstgerichte business hub in de Kempen', besluit Gunther Gielen, ceo Intervest Offices & Warehouse. 

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.