Intracto uit Herentals wordt lid van ACC, Association of Communication Companies. De toetreding versnelt de ambitie van ACC om digitale bureaus te omarmen. ACC staat bekend als een open onderneming die agentschappen wilt helpen versnellen. En dat vanuit zowel individueel als collectief belang.

Waar Intracto vroeger vooral bekend stond als een technische partner, zijn de expertises van het bureau vandaag veel breder en dieper. Intracto staat voor strategie, technologie, marketing, content en creatie. De stap om lid te worden van ACC ligt in het verlengde van die evolutie.

Verruiming naar technologie en innovatie

Johan Vandepoel, CEO van ACC: "We zijn zeer blij Intracto als 130ste lid te mogen verwelkomen. De dynamiek van het Intracto-team zal afstralen op ACC en ons Expert Center Technology & Innovations."

"Waar er vroeger sprake was van 'offline' en 'online' bureaus, zien we vandaag dat die grens steeds meer vervaagt. En gelukkig maar. Dat Intracto ons vervoegt is ook voor ons een compliment en een blijk van vertrouwen en waardering. In korte tijd zijn ze een vooraanstaande speler geworden in de markt en we zijn dan ook wat blij om hen mee rond onze fijne tafel te hebben."

Een jaar na de succesvolle verruimingsoperatie van ACC naar de PR & Influencer agentschappen – het EC P&IR telt ondertussen 15 leden en ontwikkelde al tal van tools & services - zet ACC de ambitie om zijn footprint te vergroten onder de Digital Native agentschappen kracht bij met de toetreding van Intracto.

Koers mee bepalen van snel evoluerend métier

Pieter Janssens, oprichter en CEO van de Intracto Group: "Het vakdomein marketing en communicatie is veel breder geworden. De digitale evolutie zorgt ervoor dat de veelheid aan mogelijkheden steeds blijft toenemen. Ook de complexiteit van marketing en communicatie groeit. Daarom dat we ons als bureau ook zowel breder als dieper opstellen en de hele scope van projecten onder de loep nemen en optimaliseren. We willen klanten ontzorgen, van strategie tot executie."

"We willen als grootste Belgische speler dan ook niet alleen verantwoordelijkheid nemen bij onze projecten, ook binnen het werkveld. De toetreding tot ACC geeft ons de kans om mee aan het stuur te zitten en ons steentje bij te dragen aan de sector."

Het ACC heeft een sterk open beleid en dat wordt binnen Intracto sterk gesmaakt. De veelheid aan kwalitatieve opleidingen, de aangereikte tools en het open advies & overleg waren nog meer redenen om toe te treden.