Intracto Group uit Herentals  neemt Force451 over. Hiermee wordt een extra creatieve impuls aan Intracto Group gegeven.

De kracht van Force451 ligt vooral in het feit, dat het achtkoppig team er steeds succesvol in slaagt om sterke creatieve concepten impactvol tot uiting te brengen.

Het succesrecept: kruip in de huid van de klant van de klant.

De overname van het in Den Haag gevestigde Force451 is een nieuwe stap in het groeitraject van Intracto Group om als geïntegreerd full-servicebureau voor haar klanten dé partner te zijn, die hen laat excelleren in de domeinen strategie, creatie, content, marketing en technologie.

Doordachte strategieën en sterke concepten

Raymond Slootweg, Managing director van Force451: "Al meer dan 15 jaar staan we voor de unieke combinatie van Haagse directheid en Rotterdamse no-nonsense. Geen tierenlantijntjes of rookgordijnen, maar de handen uit de mouwen en het hart op de tong.

We staan voor partnership en durven daarbij ook nee te zeggen tegen klanten. Het antwoord dat wij geven is niet noodzakelijk een reactie op de vraag die ze gesteld hebben aan ons.

Wij zijn merkenbouwers en gaan altijd op zoek naar het onderscheidend karakter van bedrijven en merken. Dat vertalen we naar emotie en ontwikkelen een Big Idea als kapstok om alle middelen aan op te hangen en te toetsen."

Gillie Rokromo, Creative director van Force451: "We voeren de regie over de koers die we samen voor het merk hebben uitgezet en vertalen die breed naar alle touchpoints. En dat bewaken we. Ook internationaal. Dat maakt ons voor Intracto Group ook zo interessant.

We zijn geen agentschap van dertien in een dozijn, maar onderscheiden ons door een constructieve en kritische houding. En dat kunnen we nu op een nog veel boeiendere schaal.

Met het team van Intracto Group kunnen we onze concepten en campagnes nog beter van a tot z helemaal uitwerken en opvolgen."

Klanten van Force451 zijn onder andere FrieslandCampina, Topking en gebiedsontwikkelaar AM.

Inzichten in user experience maken steeds meer het verschil

Pieter Janssens, CEO Intracto Group: "Force451 aan boord halen, betekent voor ons en voor Campus Rotterdam een sterke toevoeging in onze end-to-end propositie. Force451 geeft zelf aan, dat klanten daar steeds meer op zoek naar zijn.

Samen kunnen we voortaan die vragen geïntegreerd beantwoorden. Hun UX-expertise is zeer waardevol voor ons. Met Force 451 halen we een pak expertise in huis om verregaand in het DNA van hun klanten te duiken. Boeiend voor ons, maar des te meer voor de klanten van Intracto Group.

Force451 is ook geen onbekende voor onze Campus Rotterdam, aangezien er in het verleden al meermaals met elkaar is samengewerkt. Het was dan ook niet meer dan logisch, dat we met Raymond en zijn team in gesprek zijn gegaan om de mogelijkheden tot de toetreding tot Intracto Group te bespreken.

Het team van Force451 is een enorme creatieve versterking binnen de geïntegreerde propositie, die we vanuit Campus Rotterdam met hen gaan bieden."

Campus Rotterdam blijft stevig groeien

Jorg Verweij, Managing Director Campus Rotterdam: "In onze campusfilosofie willen we een plek zijn om ons talent maximaal te ontzorgen, maar ook om klanten maximaal te adviseren en ondersteunen.

Omdat we ons team altijd zowel in de breedte als in de diepte laten evolueren staan we voor geïntegreerd advies, dat garant staat voor impactvolle resultaten. Met de toetreding van Force451 krijgen we er niet alleen een fijne club bij, maar ook leuk team van experts met tonnen ervaring.

Campus is Rotterdam is een unieke plek aan het worden, waar digitaal talent samenkomt. We zijn ondertussen meer dan 100 experts sterk en zijn naarstig op zoek naar nog meer Rotterdams talent."