Intracto's Secret Santa Organizer stevent voor het 7e jaar op rij af op een verdubbeling van het aantal gebruikers. Vorig jaar lokte de website om kerstfeestjes mee te organiseren meer dan 2 miljoen gebruikers, waarvan zo'n 40% uit de Verenigde Staten, Australië of het Verenigd Koninkrijk kwam.

Op www.secretsantaorganizer.com maak je een kerstfeestje aan door je vrienden toe te voegen. Het systeem bepaalt wie cadeautjes voor wie moet kopen, zonder dat de deelnemers het van elkaar weten. In Amerika en Canada staat dit soort tool bekend als een 'Kris Kringle generator'.

Organisch groeien van 2 naar 4 miljoen gebruikers

Secret Santa Organizer begon in 2011 als een hobbyproject van Intracto. Sindsdien verdubbelt het aantal bezoekers elk jaar, een trend die zich ook dit jaar lijkt door te zetten.

Het aantal gebruikers van Secret Santa Organizer verdubbelt elk jaar.
Het aantal geregistreerde gebruikers van Secret Santa Organizer verdubbelt elk jaar.

Opvallend is dat de groei volledig organisch is, er lopen geen advertenties om Secret Santa Organizer te promoten. Vorig jaar bereikte de tool 2.051.620 gebruikers, samen goed voor bijna 170.000 feestjes.

Jong en vrouwelijk publiek uit 52 landen

Van de 2 miljoen gebruikers in 2017 kwam samengeteld ongeveer 40% uit de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Amper 4% van de bezoekers komt uit België. Ook in Mexico, Singapore en de Filippijnen weten ze Secret Santa Organizer te vinden.

Secret Santa Organizer trekt vooral een jonger publiek aan, ongeveer de helft van de gebruikers is tussen de 25 en 34 jaar oud. Bijna 60% van de gebruikers is een vrouw.

Beschikbaar in 11 talen dankzij community

Secret Santa Organizer is een opensourceproject. De broncode is dus vrij toegankelijk en iedereen kan meewerken aan de tool. Zo leverden gebruikers van over de hele wereld bijvoorbeeld al vertalingen in het Portugees, Russisch en Chinees aan.

Even populair mobiel als op desktop

Het ideale moment om te kijken voor wie je een cadeautje moet kopen en wat die persoon op zijn of haar verlanglijstje heeft staan, ligt blijkbaar rond 6 december. Vorig jaar lag de piek op 7 december met 185.312 bezoeken aan de website.

Secret Santa Organizer wordt ongeveer even vaak mobiel gebruikt als op de desktop. Samengeteld klokte de tool in 2017 af op maar liefst 7,5 miljoen pageviews, een record dat dit jaar ongetwijfeld verbroken zal worden.