Intracto zal de komende 12 jaar de volledige schoolloopbaan van 20 kinderen uit Haïti ondersteunen. Het digitale agentschap uit Herentals gaat daarvoor een partnerschap aan met ontwikkelingsorganisatie Cunina.

Cunina is een onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie, die in zes landen ijvert voor een betere toegang tot en kwaliteit van onderwijs. En dat onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging.

Intracto wordt peetouder van 20 kinderen

Intracto zal als peetouder 12 jaar lang de schoolloopbaan van 20 kansarme kinderen in Haïti ondersteunen. Dat engagement op lange termijn geeft de kinderen de meeste kansen om uit de vicieuze cirkel van armoede te geraken. Daarnaast zal Intracto Cunina ook ondersteunen in hun marketing- en CRM-trajecten.

Persoonlijke groei ondersteunen

"Het project van Cunina werkt inspirerend", verklaart Pieter Janssens van Intracto de samenwerking. "Bij Intracto hechten we groot belang aan constante bijscholing, maar we vinden het onze taak om verder te kijken dan alleen onze eigen medewerkers."

Organisatie zonder subsidies, mét transparantie

Behalve de lokale verankering is ook de transparante werking van Cunina een stevig pluspunt. De organisatie maakt het verschil op eigen kracht, zonder overheidssubsidies.

Hechte band

"We gaan onze 20 petekinderen van nabij opvolgen en kijken ernaar uit om hen te zien groeien", besluit Janssens.

Cunina in cijfers

6 partnerlanden: Nepal, Haïti, Zuid-Afrika, Brazilië, Filipijnen en Oeganda
0% subsidies
0% reclamebudget
minder dan 10% werkingskosten
meer dan 13.000 kinderen kregen toegang tot onderwijs
3100 actieve peterschappen. (pb)