De internationale investeringsmaatschappij Waterland verstrekt groeikapitaal aan Intracto, een innovatieve digital services groep uit de Benelux, op het kruispunt van strategie, creatie, marketing en technologie.

Intracto werd in 2005 opgericht door Pieter Janssens en groeide sindsdien uit tot een van de meest toonaangevende digitale dienstverleners in de Benelux. Intracto begeleidt haar klanten in de digitalisering van zowel interne bedrijfsactiviteiten als gebruikerservaringen, door de inzet van zowel technische als creatieve diensten.

De onderneming heeft vestigingen in Herentals (BE), Antwerpen (BE) en 's-Hertogenbosch (NL) en opereert onder de merken Intracto, Snackbytes, Have A Nice Day en Mosquito.

Intracto combineert een sterke organische groei van +30% per jaar met complementaire overnames. Om dit groeipad te versnellen op internationale schaal, trekt Intracto Waterland aan als hands-on partner met bewezen buy & build-competentie.

"Het aantrekken van Waterland als partner is een logische stap voor ons. Hun ervaring in het ondersteunen van bedrijven bij het uitvoeren van een versnelde groei maakt hen de meest aangewezen partner voor Intracto. Ik kijk ernaar uit om samen met Waterland en het Intracto-team het volgende hoofdstuk te schrijven." – Pieter Janssens, Oprichter en CEO Intracto

"Intracto heeft de ambitie om een leidende positie te verwerven en de toekomst van de Europese sector mee vorm te geven. Het partnership met Intracto past dan ook perfect in onze strategie om toonaangevende ondernemingen te begeleiden in hun internationale groei." - Cedric Van Cauwenberghe, Managing Partner Waterland.

Over Waterland

Waterland is een internationale investeringsmaatschappij die ondernemers bijstaat bij het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en toegewijde marktexpertise stelt Waterland haar partners in staat om zowel organisch als door middel van overnames versneld te groeien.

Waterland fungeert als actieve aandeelhouder en speelt een belangrijke rol in de strategische en operationele ontwikkeling, groei en prestaties. Met behulp van een ervaren en ondernemend investeringsteam streeft Waterland ernaar om ambitieuze ondernemers te helpen een sterke marktpositie te veroveren.

Waterland heeft meer dan 650 overnames uitgevoerd en geïnvesteerd in meer dan 85 sectoren. Waterland is gevestigd in België (Antwerpen), Nederland (Bussum), Duitsland (München en Hamburg), Polen (Warschau), Scandinavië (Kopenhagen), Zwitserland (Zurich) en het Verenigd Koninkrijk (Manchester) en beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van € 6 miljard.

Over Intracto

Intracto is een innovatieve digital services-groep in de Benelux, die zich bevindt op het kruispunt van strategie, creatie, marketing en technologie. Intracto bouwt mee aan de business van nationale en internationale klanten zoals Knauf Insulation, Akzo Nobel, Canon, Alphabet, Michelin, Brussels Airport, Manna, Quick-Step, Torfs, Media Markt, Kom Op Tegen Kanker en Volvo.

Het bedrijf werd opgericht in 2005, telt meer dan 250 experts en stevent af op een groepsomzet van 30 miljoen euro in 2018. De onderneming heeft vestigingen in Herentals (BE), Antwerpen (BE) en 's-Hertogenbosch (NL) en opereert onder de merken Intracto, Snackbytes, Have A Nice Day en Mosquito.