Intracto neemt ezCompany over en wordt zo de grootste Drupal-specialist in de Benelux. Intracto is al actief in Nederland en rondt er nu de kaap van 100 teamleden. ezCompany is de grootste Drupal-specialist in Nederland, met 50 medewerkers.

ezCompany werd opgericht in 2001 en wordt geleid door Bas van der Zalm en Bas van den Nieuwenhuijzen. De onderneming groeide de laatste jaren uit tot de grootste Drupal-specialist in Nederland met 50 medewerkers.

In het portfolio zitten heel wat mooie referenties zoals overheden, universiteiten en tal van grote merken (Jaguar, Land Rover, Graydon, ...).

Drupal-team van 75 collega's grootste in de Benelux

Bas van den Nieuwenhuijzen, managing director ezCompany: "Om eerlijk te zijn: we waren eigenlijk niet op zoek naar een overnemer. Het begon met een toevallig gesprek op terras met Martijn Vervoordeldonk van Have A Nice Day. Hij vertelde over de overname van Have A Nice Day door Intracto en hoe positief hij die ervaarde. En zo ging de bal aan het rollen. Samen de grootste Drupal-partij van de Benelux worden leek ons wel wat."

Martijn Vervoordeldonk, managing director van Have A Nice Day: "Het is een voorrecht om met zulke enthousiaste ondernemers de volgende stappen te gaan zetten.

De groeiambities van Intracto en onze plek in de Nederlandse organisatie hebben een grote rol gespeeld. Niet alleen wij, maar zeker onze collega's krijgen energie van een bedrijf dat succesvol is en blijft groeien."

Vraag naar Drupal blijft sterk toenemen

Pieter Janssens, managing director van Intracto uit Herentals: "We zijn georganiseerd op veel technologieën, maar de markt vraagt toch meer en meer Drupal-technologie. Daarom is het 'juist' om de krachten te bundelen om zo samen nog sterker te staan in de markt."

"We willen blijven groeien de komende jaren. Voor onszelf, maar ook voor onze klanten. In die optiek vinden we het ontzettend waardevol om ezCompany en hun teamleden aan boord te halen. Ze staan bekend als een kwalitatief bedrijf met talenten aan boord. Daarnaast is Nederland voor ons een logische stap om onze verdere uitbreiding te realiseren."

Onafhankelijk advies

Intracto blijft echter garant staan voor een objectief advies rondom een platformkeuze. Het grote technische team heeft alle kennis aan boord voor de meeste technologieën zoals Drupal, Episerver, Umbraco, Sitecore, Wordpress, Salesforce, HubSpot, Selligent, SharpSpring ...

Sterke aanwezigheid in Nederland en België

De onderneming ezCompany heeft in Nederland al een stevige en solide reputatie. Zo staat de firma op de eerste plaats in de gekende Emerce 100 lijst in de categorie 'Internetbureaus Fullservice – Middelgroot'.

Met de overname heeft Intracto nu 200 teamleden in België en 100 in Nederland. Dat waren er 5 jaar geleden nog maar 30.

Management van ezCompany blijft aan boord

Bas van der Zalm en Bas van den Nieuwenhuijzen blijven aan boord en treden toe tot de groep. Samen met het team van Intracto kijken zij actief en met vertrouwen naar de toekomst. (pp)