Intracto uit Herentals is door het bestuur van Voka Kempen West verkozen tot winnaar van de LON-award Voka Kempen West 2017. Voorzitter Frederick Jonckheere maakte maandagavond dit nieuws bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van het lokale ondernemersnetwerk op Verloren Maandag.

Intracto is hierdoor het eerste bedrijf dat op vrijdag 16 juni meedingt naar de Prijs Ondernemen 2017.

De meer dan 120 aanwezigen op de Nieuwjaarsreceptie van Voka Kempen West, het Lokale Netwerk van Voka - Kamer van Koophandel Kempen met bedrijven uit de regio Grobbendonk, Herentals, Herenthout en Vorselaar kregen bij Maes Industries Hemeldonk 1.

Winnaar Intracto is een relatief jong bedrijf, dat in minder dan 15 jaar tijd uitgroeide tot een toonaangevend digitaal agentschap voor onlinecommunicatie. Bij Intracto kan je zowel terecht voor het uitdenken van een digitale strategie, voor het concept en opmaken van een nieuwe website of andere webapplicatie, als voor performance- en contentmarketing en branding.

'Bedrijfsleiders Pieter Janssens en Tom Van Mierlo zijn gedreven ondernemers', zegt Frederick Jonckheere, voorzitter van Voka Kempen West. 'Dankzij hun innovatieve aanpak groeit Intracto al vijf jaar op rij met meer dan 30%. In enkele jaren is het aantal werknemers gestegen van 40 naar 110.

Die groei ontstaat organisch, omdat Intracto meer klanten aantrekt. Maar ook omdat de bedrijfsleiders zeer gericht en intelligent activiteiten van andere bedrijven overnemen. Daarnaast investeert Intracto stevig in de band tussen onderwijs en ondernemen.

Zo sloot het bedrijf in 2016 een samenwerkingsovereenkomst met hogeschool Thomas More. Cocreatie is volgens Janssens en Van Mierlo de perfecte manier om kennis en expertise uit te wisselen. Daarom laat Intracto studenten graag proeven van het echte bedrijfsleven.'

Verbonden met de regio
Oprichter en Managing Director van Intracto Pieter Janssens is zeer blij met de erkenning. 'De LON-award 2017 in ontvangst mogen nemen is een heel mooie manier om het jaar in te zetten', vertelt hij. 'Het is ook een pluim voor onze meer dan 100 collega's. Het feit dat de award uitgereikt wordt door collega-ondernemers uit de regio, doet extra deugd.

Ook al zijn we ondertussen een van de grootste onafhankelijke agencies van het land, we blijven sterk verbonden met Herentals en de regio.'

Vijf winnaars
De LON-awards van Voka Kempen gaan naar ondernemingen die al jarenlang onafgebroken bijdragen aan de welvaart en het welzijn van onze regio. Vaste waarden, bedrijven die op en top Kempens ondernemerschap uitstralen.

'Het zijn de LON-besturen zelf die de winnaar uit hun regio selecteren', legt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen uit.

'Het zijn dus de ondernemers zelf die in eerste instantie beslissen. De volgende weken zullen ook de overige LON's hun winnaars bekend maken. In juni kiest onze professionele jury welk bedrijf de Prijs Ondernemen 2017 in de wacht sleept.'

Intracto ontwikkelde NNieuws.be.

Foto's Guy Verellen / NNieuws.