U bent hier

Intratuin Olen in handen van Hubo

Kempen regio | Olen | Vlaanderen
19.03.2015 - 18.30u
Door: Herman Gezelle

Doe-het-zelfketen Hubo breidt verder uit in de tuinsector.  Na de overnames van Walter Van Gastel in 2012 en Florina in 2013 neemt de groep per 1 januari 2016 ook de drie Intratuin-vestigingen van Vic Mertens (Doffen in Olen, Aarschot en Zwijndrecht) over.


Groei tot volwaardige keten van tuincentra

Hubo maakt de overname bekend in een persbericht. In een eerste fase zullen de commerciële organisaties van de tuincentra van de Hubo-groep, met name Walter Van Gastel en Intratuin, gescheiden blijven. In een tweede fase is het de bedoeling om "een aantal synergieën optimaal te realiseren.".

Voorlopig verandert er dan ook niks voor het personeel van de drie Intratuin-vestigingen en zal ook de naam Intratuin behouden blijven.

De overname bevestigt de strategie van de Hubo-groep om haar positie in de tuinsector te versterken. In 2012 zette Hubo met de overname van de tuincentra Walter Van Gastel al een eerste stap in die sector en via de overname van drie Intratuin-vestigingen versnelt Hubo nu de uitbouw van een, naar eigen zeggen, "volwaardige keten van tuincentra in België".

Tuincentrum Vic Mertens werd in 1979 opgericht in Olen. In 1999 sloot het zich aan bij Intratuin om te kunnen genieten van de schaalvoordelen van een grote organisatie. Dankzij de overname van Tuincentrum Gaby in Aarschot en de opening van een nieuwe vestiging in Zwijndrecht nemen de drie Intratuin-vestigingen een oppervlakte in van meer dan 30.000 m². In 2014 realiseerden deze 3 vestigingen een omzet van 23 miljoen euro.

Hubo's huidige tuinketen Walter Van Gastel telt momenteel 8 tuincentra en 2 bloemenwinkels. Samen realiseerden ze in 2014 een omzet van 34 miljoen euro op een totale winkeloppervlakte van 45.000 m². (retaildetail)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto