U bent hier

Intratuin overhandigt cheque €2.500 euro aan vzw Belgisch Centrum Geleidehonden (BCG)

Vlaanderen
14.08.2014 - 15.03u
Door: Herman Gezelle

Dat je bij Intratuin katten- en hondenvoer kan kopen is algemeen bekend. Dat er bij de aankoop van elk pak Intratuin katten- of hondenvoer 25 eurocent naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden gaat is minder bekend. Door de officiële overhandiging van een cheque ter waarde van 2500 euro op woensdag 13 augustus werd de samenwerking tussen Intratuin België en het BCG in de kijker gezet.

De overhandiging van de cheque gebeurde bij Intratuin Aarschot. Günther Peeters verantwoordelijke Intratuin België overhandigde de cheque aan Geert Decresson van het BCG. De klanten van Intratuin Aarschot genoten mee van dit feestelijk moment

Wanneer je een blindengeleidehond in het straatbeeld ziet, denk je niet aan al het werk dat eraan voorafgegaan is. Op 13 augustus stonden we daar even bij stil in Intratuin Aarschot. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren kweekt en leidt geleidehonden op om ze daarna kosteloos ter beschikking te stellen aan blinde of slechtziende personen in België. Het centrum leert visueel gehandicapte personen omgaan met hun geleidehond en verleent nazorg aan de geleidehond en de geleidehond-gebruiker. Het hoofddoel van het BCG is de mobiliteit van personen met een visuele handicap te vergroten. Zo kunnen zij zo veel mogelijk activiteiten zelfstandig uitvoeren, bijvoorbeeld winkelen.

De samenwerking tussen het BCG en Intratuin België verloopt heel vlot. Het is een mooi voorbeeld van hoe op een eenvoudige manier een goed doel kan gesteund worden.

Foto : Günther Peeters overhandigt cheque aan Geert Decresson van het BCG.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto