De Stadspoortstraat in Herentals krijgt een nieuwe asfaltlaag. Daarvoor moet de invalsweg naar het centrum 3 dagen dicht.   Niet alleen de Stadspoortstraat, maar ook het kruispunt met de Boerenkrijglaan en het parkeerpleintje neemt de aannemer de volgende dagen onder handen.

De arbeiders startten woensdag met de voorbereidingen aan het parkeerplein tussen Stadspoortstraat en Boerenkrijglaan en het herstel van een stukje goot. Die werkzaamheden duren nog tot het einde van de week en hebben in feite geen hinder voor het verkeer.

Die situatie verandert vanaf maandag 29 augustus, want dan freest de aannemer de asfaltverharding in de Stadspoortstraat en het kruispunt met Boerenkrijglaan af. Dinsdag krijgt het geheel een nieuwe asfaltlaag, woensdag volgt het uittekenen van fietssuggestiestroken.

Er is van 29 tot 31 augustus geen doorgaand verkeer mogelijk.   Een omleiding via de Ringlaan en Augustijnenlaan is voorzien.

Het aanbrengen van nieuwe asfaltverharding op het kruispunt met Boerenkrijglaan (1 september) en de herinrichting van het parkeerplein (2 september) brengen opnieuw geen hinder mee voor het doorgaande verkeer