Projectontwikkelaars DCA en Bermaso hebben plannen om een woonproject te ontwikkelen op de Heilig Hartsite in Heist-op-den-Berg. De oude school en bijhorende gronden werden aangekocht door de projectontwikkelaars, nadat de school verhuisde naar een nieuw gebouw.

De eerste plannen met betrekking tot de invulling van de site zijn klaar. De ontwikkelaars willen deze nu kenbaar maken aan de mensen van Heist-op-den-Berg.

"We beseffen dat het een belangrijk project is voor Heist-op-den-Berg", meent Isabelle Huybrechts van DCA. "Daarom willen we onze plannen al in een vroeg stadium tonen aan de omwonenden."

Verkenningsfase
Momenteel bevindt het project zich in een verkenningsfase. Dit betekent dat er nog geen vergunningsaanvraag werd ingediend. "Er is al wel overleg geweest met het gemeentebestuur, waarbij heel wat richtlijnen werden besproken", weet Isabelle Huybrechts. "Deze aanbevelingen hebben we al verwerkt in de voorlopige plannen die nu voorliggen."

Realisatie in 2020
De projectontwikkelaars willen op korte termijn de officiële vergunningsaanvraag indienen bij het gemeentebestuur om in de loop van 2018 de werken aan te kunnen vatten. Het volledige project, bestaande uit appartementen en assistentiewoningen, zou dan in 2020 klaar moeten zijn.

Infomarkten
De infomarkten vinden plaats op donderdag 16 november van 16u tot 20u en op zondag 19 november van 10u tot 14u in cultuurcentrum Zwaneberg. Naast de ontwikkelaars zullen ook de architect, landschapsarchitect en het zorgbedrijf aanwezig zijn om op alle vragen te beantwoorden. Wie niet aanwezig kan zijn, kan ook terecht op www.dca.be/heilighartsite of op de Facebookpagina 'Heilig Hartsite'.