'Werk mee aan het Poederlee van morgen', dat is de oproep die gemeente Lille doet aan haar inwoners van dorp Poederlee. Met het project 'Kerk als dorpsknooppunt' wil de gemeente samen met de inwoners van Poederlee op zoek gaan naar een toekomstige invulling voor de kerk van Poederlee.

Voor het project krijgt de gemeente de steun van Innovatiesteunpunt, RURANT vzw, Landelijke Gilden vzw en Provincie Antwerpen.

Burgemeester Marleen Peeters (N-VA): "Een kerkgebouw is één van de meest iconische gebouwen in een dorp. Het is een herkenningspunt, een plek met vaak vele verhalen. Maar kerken worden steeds minder gebruikt en het in stand houden van onze kerkgebouwen wordt steeds moeilijker.

Daarom denken we samen met het kerkbestuur en onze inwoners graag na over een neven- of herbestemming. De nieuwe of bijkomstige functie moet bijdragen aan het dorpsleven en de veerkracht van Poederlee."

Wie mee wil nadenken over hoe Poederlee én het kerkgebouw klaar kunnen zijn voor de toekomst, is welkom op het startmoment van het project 'Kerk als dorpsknooppunt'.

Het startmoment vindt plaats op 8 maart in de kerk van Poederlee. Tussen 10 en 13 uur kan je vrij binnenlopen. Naast een hapje en een drankje voorziet de gemeente heel wat informatie en doet ze een eerste bevraging bij de bezoekers.

In vier vervolgsessies in de maanden maart, april en mei worden de ideeën verder uitgewerkt tot een eerste toekomstvisie voor het toekomstig gebruik van het gebouw. Wie zijn idee nu al wil doorgeven, kan dit doen op www.kerkalsdorpsknooppunt.be.