U bent hier

Inwoners Herentals dragen bij aan de toekomstige invulling van de Olympiadelaan

Herentals
13.12.2018 - 17.28u
Door: Mark Jaspers

De provincie Antwerpen organiseerde een tweede inspraakmoment over de toekomstige invulling van het gebied rond de Olympiadelaan. Een 70-tal inwoners van de stad Herentals gaven hun visie over dit thema. Ze leverden waardevolle input over hoe zij de inrichting van dit gebied wensen.

In de voorbereiding van een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) organiseert de provincie Antwerpen een aantal info- en inspraakmomenten over het gebied tussen de Olympiadelaan en de spoorlijn, waar ook de Nete door stroomt.

Herentals evolueert namelijk enerzijds naar een stad waar meer mensen wonen en werken, anderzijds is er ook nood aan ruimte voor water en groen in de stad. Het is een uitdaging om de ruimte zodanig in te richten dat stedelijke functies in evenwicht zijn met recreatie, natuur, erfgoed en water.

Luk Lemmens, gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening, licht toe: 'De provincie Antwerpen wil de Herentalsenaar graag informeren over en betrekken bij het onderzoek naar de beste invulling voor het gebied rond de Olympiadelaan.

Vandaag grepen de inwoners van Herentals hun kans op inspraak in dit dossier. We hechten groot belang aan hun inbreng. Vanavond informeren we hen over de stand van zaken, en wijzen we hen onder meer op de rol die de historische stadsomwalling aan de Kattenberg kan spelen'.

Tijdens een eerste bijeenkomst op 29 september werden de diverse uitdagingen in het gebied voorgesteld en besproken. Verschillende elementen werden hier besproken, onder andere de meerwaarde van groene ruimte en de potentie van erfgoed in de stad. Maar ook de bezorgdheid over de mobiliteit of risico's van wateroverlast. Alle ideeën en reacties hierop werden genoteerd en verwerkt.

In de tweede inspraakronde kregen de deelnemers de kans om daarop bijkomende reacties en/of aanvullingen te geven. De provincie verzamelt opnieuw deze extra voorstellen en aanbevelingen, en neemt ze mee in het verdere proces. De deelnemers gingen hier ook aan de slag met maquettes, en tekenden zo letterlijk uit hoe een toekomstige inrichting van het gebied eruit kan zien.

Toelichting

70 deelnemers vernamen de stand van zaken na de inspraaksessie van 29 september. Ze leerden de structuur van het AZ Herentals kennen, en de uitdagingen waar het ziekenhuis nog voor staat na de laatste verbouwingen. Ze zagen inspirerende beelden over hoe de historische stadsomwalling de noordelijke grens van de stad vormt.

Met aan de ene kant de nodige ruimte voor water en natuur. Aan de andere kant konden de deelnemers zelf uittekenen hoe dit gebied er kan uitzien. Nieuwe reacties en inzichten werden door de provincie Antwerpen genoteerd en worden bekeken in het verdere proces.

imageMeer nieuws

Veel volk op eerste fandag Cees Bol in Bouwel

Veel volk op eerste fandag Cees Bol in Bouwel
Grobbendonk 10.12.2019 - 06.08u

Verschillende gewonden bij botsing waterbus in Antwerpen

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.12.2019 - 16.59u

An Luyten : 'SAM ‘sensory & more’ kledinglijn voor prikkelgevoelige kids'

An Luyten : 'SAM ‘sensory & more’ kledinglijn voor prikkelgevoelige kids'
Herentals | Kempen regio | Provincie Antwerpen 09.12.2019 - 16.53u

De Lijn brengt Antwerpse feestvierders veilig thuis tijdens oud en nieuw

De Lijn brengt Antwerpse feestvierders veilig thuis tijdens oud en nieuw
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.12.2019 - 16.48u

Russische cargo klinkt zich vast aan ruimtestation ISS

Internationaal | Mol 09.12.2019 - 16.46u

Try-out William Boeva in Olen

Olen 09.12.2019 - 16.44u

De Lijn bestelt record aantal groene bussen

De Lijn bestelt record aantal groene bussen
Vlaanderen 09.12.2019 - 16.36u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto