Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IOK : 8 Kempense klassen winnen uitstap met Bike2School

IOK

Meer dan 6.400 Kempense scholieren namen deel aan de Bike2School jaarwedstrijd. Bike2School is een project van 14 Kempense gemeenten en IOK om duurzame verplaatsingen naar school aan te moedigen.

Elke verplaatsing met de fiets, step of te voet wordt gescand.

De deelnemers verdienen op basis van deze scans virtuele munten, ofwel bucks. Met de verzamelde bucks kunnen de leerlingen bij lokale handelaars een beloning kopen. Naast de individuele prijs voorziet het Bike2School project ook een jaarwedstrijd waar klassikaal aan deel wordt genomen. De klas met het grootste aantal deelnemers en scans per graad wint dit schooljaar een leuke uitstap.

Klas L1 uit de Gemeentelijke Basisschool Klim-Op in Bouwel behaalde de meeste scans in de eerste graad en mocht vandaag gaan ravotten bij binnenspeeltuin Raf & Otje. De blije leerlingen werden door hun schoolgenoten, burgemeester Marianne Verhaert en schepen Brent Wouters uitgewuifd. Het gemeentebestuur van Grobbendonk voorzag de schoolbus voor de verplaatsing van de school naar de binnenspeeltuin.

“Het is de gemeentelijke  bijdrage aan het mooi resultaat dat de leerlingen van klas L1  behaalden”, aldus de burgemeester.

7 andere winnende klassen mogen gaan spelen in Hidrodoe, het Klimkaffee,  Superjump of de Lilse Bergen.  Dit zijn de klassen 1A van Sint-Clara in Arendonk, 4B van Het Loo in Westerlo, 3A van De Regenboog in Geel, Klas 6 van De Twinkeling in Balen, 6B van de Grotebaan en Strepestraat in Hulshout, 6C van De Vlieger in Kasterlee en 3A van De Bolster in Herselt.

Schepen Kristof Welters uit Westerlo: “We zijn fier op het mooi resultaat van klas 4B uit het Lo en de overige lagere school klassen in Westerlo. Ik wil hierbij zeker ook alle leerkrachten die zich hebben ingezet van harte danken. Onze mobiliteitscöordinator verdient eveneens bloemetjes voor de opzet en uitwerking van dit mobiliteitsproject. “

Bike2School wordt verdergezet in schooljaar ’24-’25.  Ook dan kunnen de Kempense lagereschoolkinderen opniew prijzen winnen. Meer informatie kan je vinden via www.iok.be/bike2school.

 Bike2School  IOK  schooluitstap Bouwel

Bike2School IOK schooluitstap Bouwel

Burgemeester Marianne Verhaert wuift de leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool Klim-Op Bouwel uit

Burgemeester Marianne Verhaert wuift de leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool Klim-Op Bouwel uit

IOK

Deel dit artikel