Dit schooljaar startte Bike2school. Bike2School is een project van 14 Kempense gemeenten en IOK om meer duurzame verplaatsingen naar school aan te moedigen.

'En met succes, in het eerste trimester was 46% van de verplaatsingen duurzaam', zegt Katleen Mertens, IOK communicatie.

De leerlingen fietsten in de eerste 3 maanden van het schooljaar al meer dan 11 keer de wereld rond. Een bemoedigend cijfer, zeker voor deze natte, donkere en koude dagen.

In totaal nemen zo'n 86 scholen deel aan het project. Bike2School stimuleert lagereschoolkinderen om met de fiets, met de step of te voet naar school te gaan door hun duurzame verplaatsing volledig geautomatiseerd te registreren met een tag en hen te belonen met virtuele munten, oftewel bucks.

Met de verzamelde bucks kunnen de leerlingen bij lokale handelaars of op de lokale kermis een beloning kopen. Intussen fietsten de kinderen al zo'n 451.567 km, of meer dan 11 keer rond de wereld!

Bike2School loopt nog tot ieder schooljaar tot 2025 in 14 gemeenten: Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo. Meer informatie kan je vinden via www.iok.be/bike2school

Gijs uit Geel fietst iedere dag enthousiast naar school.

Gijs: " Als de zon schijnt, fiets ik naar school. Maar ook als het koud is en het regent, fiets ik naar school."