Dit schooljaar startte Bike2school. Bike2School is een project van 14 Kempense gemeenten en IOK om meer duurzame verplaatsingen naar school aan te moedigen.

In totaal nemen zo'n 86 scholen deel aan het project. Bike2School stimuleert lagereschoolkinderen om met de fiets, met de step of te voet naar school te gaan door hun duurzame verplaatsing volledig geautomatiseerd te registreren met een tag en hen te belonen met virtuele munten, oftewel bucks.

Met de verzamelde bucks kunnen de leerlingen bij lokale handelaars of op de lokale kermis een beloning kopen. Intussen fietsten de kinderen al zo'n 1.216.361,942 km, of 30 keer rond de wereld!

Heldenwedstrijd in mei

In mei kunnen de deelnemende leerlingen extra prijzen winnen als ze met de fiets, de step of te voet naar school komen. Van 2 mei tot 23 mei loopt de Bike2School heldenwedstrijd.

Leerlingen poseren met hun klas als echte 'helden'. Die foto's komen op de facebookpagina van Kempen2030.

De leerlingen van de klassen met de meeste likes winnen leuke prijzen zoals een uitstap naar de SuperJump in Geel, de Lilse Bergen of de Hidrodoe. De beste scorende foto krijgt de eerste keuze uit de prijzen.
Meer info en het wedstrijdreglement? www.iok.be/heldenwedstrijd