Zeven Molse scholen ontvangen van IOK en het gemeentebestuur een cheque voor hun deelname aan 'Operatie Proper'. 'Operatie Proper' is een project georganiseerd door Mooimakers in samenwerking met IOK en het gemeentebestuur.

Het project moedigt scholen aan om zich te engageren in de strijd tegen zwerfvuil. De deelnemende scholen werden gedurende het hele project ondersteund en op het einde financieel beloond voor hun inspanningen. In totaal verdienden de Molse scholen vorig schooljaar maar liefst 6.939 euro. Het gemeentebestuur dankt de scholen voor hun inzet!

Het project is al aan zijn vierde jaar toe en loopt telkens van september tot mei/juni. Door corona werd het project vorig schooljaar vroeger stopgezet en konden de deelnemers hun eindrapport al in april indienen.

Wat bracht het op?

Elke deelnemende school die haar actieplan tot een goed einde bracht, ontving 3 euro per leerling:

· Vrije basisschool Het Schrijvertje: 603 euro

· Gemeentelijke basisschool De Zandloper: 840 euro

· Vrije basisschool Stapsteen: 900 euro

· Campus Het Spoor: 1.050 euro

· Vrije basisschool Wezel: 1.308 euro

· Vrije basisschool Millekemol: 1.125 euro

· Gemeentelijke basisschool Mozawiek: 1.113 euro

Actieplan 'Operatie Proper'

De deelnemende scholen stelden een actieplan op via de website van Mooimakers. Dit deden ze aan de hand van een vragenlijst die peilde naar wat ze al ondernamen in de strijd tegen zwerfvuil.

Op basis van de antwoorden, kregen de deelnemers concrete actiepunten voorgesteld waarmee ze aan de slag gingen. Sommige actiepunten waren verplicht, andere waren een vrije keuze. De aangeduide actiepunten, vormden het actieplan.

Verplichte acties

De verplichte acties gaan van het maandelijks opruimen van de eigen (school)terreinen en de schoolomgeving, tot het organiseren van themalessen rond afval en zwerfvuil en het aanmoedigen van herbruikbare brooddozen, drinkbussen, koekendoosjes,...

Op het einde van het project evalueren de deelnemers hun actieplan in een eindrapport. Op basis hiervan wordt hun beloning uitgereikt.

Meer info

milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be

IOK, 014 46 29 13, www.iok.be