Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IOK : 'Het afvalteam. Wel actie, gene cinema!'

IOK
URL
URL

IOK Avalbeheer : 'Het afvalteam. Wel actie, gene cinema! In een regie van Jan Verheyen, mét stuntman Olivier Bisback.  Jouw afvalteam? Dat is wel actie, gene cinema!'

'In een wereld waarin filmsterren op handen gedragen worden, zijn er ook echte helden die onopvallend hun werk doen. Zij staan niet in de spotlights, er wordt geen televisieserie over hen gemaakt, maar hun inzet en toewijding verdienen dat eigenlijk wel.

Moeilijke manoeuvres, achteruit rijden door smalle straatjes, kalm blijven, op en af een ophaalwagen springen en snel beslissingen nemen. Het afvalteam doet niet aan stuntwerk, maar staat wel elke dag in volle actie.

Laat daarom je bewondering en zet jouw afvalteam in de spotlights tijdens de Week van het Afvalteam van 13 tot en met 19 november.'

Een blockbuster van Jan Verheyen met Olivier Bisback

‘Wel actie, geen cinema.’ Op basis van die insteek sloegen twee Belgische filmgrootheden, regisseur Jan Verheyen en stuntman Olivier Bisback, de handen in elkaar om een spannende film te maken over het afvalteam. Dit resulteerde in overdreven scènes met veel cinema, waarop de echte afvalhelden tussenkwamen. Want kwaliteitsvolle dienstverlening en verantwoord beheer van het afval, daar draait het om!

Kijkcijfers: 2.350.918

Per maand komt het afvalteam van IOK Afvalbeheer minstens 7 keer langs bij meer dan 245.000 Kempense gezinnen, ontvangen onze recyclageparkwachters gemiddeld 2.842 bezoekers op ieder recyclagepark, en komen er via de afvalinfolijn gemiddeld 5.936 telefoontjes en 1.800 mails binnen.

Dat zijn 20.706.936 contactpunten op een jaar.

Een indrukwekkend kijkcijfer dat veel hoger ligt dan dat van de meest succesvolle Belgische film! De Vlaming is fan van actieseries en -films, en kijkt daarbij op naar de acteurs die indrukwekkende rollen vertolken. Maar het werk van het afvalteam lijkt vanzelfsprekend. Dit terwijl de afvalophalers, recyclageparkwachters en medewerkers van de milieubedrijven en  infolijn geen cinema spelen maar dagelijks met volle overtuiging hun job uitoefenen.

Om dat duidelijk te maken, lanceren IOK Afvalbeheer en  Interafval[1], met de steun van OVAM en Fost Plus, voor het achtste jaar op rij de Week van het Afvalteam (13 tot en met 19 november). De ideale gelegenheid om jouw afvalteam in de spotlights te zetten!

Waardering

Een vlotte en efficiënte afvalinzameling is het resultaat van de samenwerking van heel wat diensten en medewerkers, sommigen zichtbaar in het straatbeeld, anderen niet.

Afvalophalers trotseren barre weersomstandigheden om ervoor te zorgen dat onze straten schoon blijven, recyclageparkmedewerkers spelen een cruciale rol bij het faciliteren van recyclage en medewerkers van de infolijn bieden waardevolle informatie aan de burger om hen te helpen verantwoord om te gaan met afval. “Zonder het straffe werk van het afvalteam geen goede inzamelcijfers en geen schone omgeving in Vlaanderen. Elk gezin raakt vlot zijn afval kwijt. Dat verdient alleen maar respect”, zegt Paul Macken, directeur IOK Afvalbeheer en voorzitter van Interafval.

Vader Bart en dochter Flore zijn trots dat ze deel uit maken van het afvalteam en mee zorgen voor de mooie afvalcijfers en een schone Kempen.

”Een stunt als deze blijft nodig, al rekenen we doorheen het jaar natuurlijk ook op de vriendelijke inborst van de burger. Een eenvoudige begroeting of bedanking toont dat het belangrijke werk geapprecieerd wordt.  De Kempenaren blijken trouwens tevreden over de afvalophaling en de dienstverlening op het recyclagepark in hun gemeente. De campagneweek is dan ook de ideale gelegenheid om die waardering te uiten en alle afvalmedewerkers in de schijnwerpers te zetten.”, vult Paul Macken aan.

Vanochtend rolden we de rode loper uit voor onze collega’s van de ophaaldienst in Geel. Bij het vertrek van de ophaalploegen tussen 6 en 6.30 uur deelde de directie van IOK Afvalbeheer lekkere speculaasjes uit aan de ophalers en chauffeurs. Ook de rest van de het afvalteam wordt volgende week verwend.

Wil je jouw afvalteam ook in de spotlights zetten? Dat kan door een vriendelijke aanmoediging, een leuke recensie via social media of door de kleurplaat (te downloaden via www.iok.be) op je afvalzak- of bak te kleven.

 

[1] Interafval is het samenwerkingsverband van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), alle Vlaamse afvalintercommunales en andere lokale besturen die instaan voor lokaal afvalbeleid.

IOK

Deel dit artikel