U bent hier

IOK : Kempenaren brachten massaal taxussnoeisel naar containerpark

Kempen regio
11.12.2015 - 17.10u
Door: Herman Gezelle

De Kempenaren reageerden opnieuw massaal op de oproep om tussen 15 juni en 31 augustus hun verse taxussnoeisel naar het containerpark te brengen. Dankzij de samenwerking met boomkwekerij Van Hulle konden de Kempense gemeenten en IOK Afvalbeheer vanmiddag de opbrengst integraal schenken aan het Olivia Hendrickx Research Fund.

Straffe snoeiers
De Kempenaren waren deze zomer voor de 7e keer enthousiaste taxussnoeiers. Van 15 juni tot en met 31 augustus kon iedereen weer zijn verse taxussnoeisel gratis naar het containerpark brengen. In totaal zamelden we op 26 containerparken 959 m³ taxussnoeisel in, dat is geen 'hoop' meer, maar een hele berg! Een stijging van een kleine 10% ten opzichte van vorig jaar.

1 m³ taxussnoeisel goed voor 1 chemotherapie
Met die 959 m³ kunnen 959 chemotherapieën (1 therapie is ca. 6 behandelingen) aangemaakt worden en vergroot de hoop voor 959 kankerpatiënten. Taxussnoeisel bevat immers baccatine, een actief bestanddeel dat wordt verwerkt in ¼ van alle kankermedicijnen. Alle Kempense taxussnoeiers hebben zo samen de hoop vergroot voor kankerpatiënten.

48.000 euro voor het Olivia Hendrickx Research Fund
Door de samenwerking met boomkwekerij Vanhulle kunnen de Kempense gemeenten en IOK Afvalbeheer per kubieke meter vers taxussnoeisel 50 euro schenken aan het Olivia Hendrickx Research Fund. Op die manier kunnen we een 2de maal de hoop vergroten voor mensen getroffen door kanker.

Het Olivia Hendrickx Research Fund ondersteunt wetenschappelijk therapeutisch onderzoek naar kanker in België. De aandacht gaat voornamelijk naar vernieuwende projecten waarvoor weinig commerciële belangstelling bestaat of die niet als basisonderzoek worden beschouwd.

Johan Leysen, voorzitter IOK Afvalbeheer: 'Alle Kempense taxussnoeiers hebben samen de hoop vergroot voor kankerpatiënten. Ik wens vandaag echter niet alleen de taxussnoeiers te bedanken, ook de containerparkmedewerkers verdienen een pluim. Zonder hen was de inzameling niet mogelijk.

En ze hebben allemaal extra inspanningen geleverd om van deze actie een succes te maken.
We staan hier vandaag op een nieuwe vrachtwagenparking van IOK Afvalbeheer. En de reden waarom we hier staan is deze nieuwe taxushaag.

Net zoals op alle sites van IOK Afvalbeheer willen we ook hier het goede voorbeeld geven en planten we taxus aan.
Deze haag staat symbool voor de toekomstige inzameling van taxussnoeisel en voor de goede samenwerking tussen alle betrokkenen.'

Recordjaar voor Vlaanderen
2015 was opnieuw een recordjaar voor Vergroot de Hoop. Nooit was de hoop zo groot.
Oordeel zelf: er werd meer dan 8.580 m³ taxussnoeisel ingezameld. Een actie waarvoor de intercommunales en Vergroot De Hoop de handen in elkaar slaan. De totaalsom, die dit jaar geschonken wordt aan tientallen erkende organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen kanker, bedraagt maar liefst 429.230 euro.

Op de foto : Ilse De Reze, voorzitter Olivia Hendrickx Research Fund en Johan Leysen voorzitter IOK.  Foto Katleen Mertens / NNieuws.

imageMeer nieuws

Metershoge waterfontein in Schoolstraat

Herentals 20.01.2020 - 15.21u

kOsh Kieswijzer

kOsh Kieswijzer
Herentals | Neteland 20.01.2020 - 15.08u

Eetdagen SKS Herentals

Eetdagen SKS Herentals
Herentals 20.01.2020 - 14.43u

Ondernemers voor de kOsh-klas

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.01.2020 - 14.31u

Bouw Welzijnscampus in Geel

Bouw Welzijnscampus in Geel
Geel 20.01.2020 - 13.02u

Basket: Kangoeroes Pitzemburg C 82-80 HBBC A

Basket: Kangoeroes Pitzemburg C 82-80 HBBC A
Herentals 20.01.2020 - 11.02u

Rode Kruis-Vlaanderen wil van 3% naar 4% donerende Vlamingen met campagne ‘Ons dorp geeft’

Rode Kruis-Vlaanderen wil van 3% naar 4% donerende Vlamingen met campagne ‘Ons dorp geeft’
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 20.01.2020 - 10.57u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto