Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IOK : ‘Loopbaan’ voor fittere en gezonde medewerkers'

Bewegen is zo belangrijk, ook in een werkomgeving. Werknemers die bewegen zijn fitter, zitten beter in hun vel. Aanhoudend zitgedrag wordt in het algemeen beschouwd als oorzaak voor heel wat gezondheidsproblemen, fysiek en bijgevolg ook mentaal.

Beweging zorgt voor extra zuurstof in het bloed, werknemers kunnen hun hoofd even leeg maken tijdens een looptochtje of wandeling en zijn daardoor productiever op het werk, net omdát ze zich even kunnen loskoppelen.

Om hun werknemers de kans te geven om vlakbij hun werkplek te kunnen sporten en bewegen openen IOK en stad Geel vandaag een ‘loopbaan’. In samenwerking met Sport Vlaanderen werd een loop-omloop uitgestippeld. Het is een bewegwijzerde loop-omloop met twee lussen van 5km, twee van 3km en een lus van 10km. De lussen situeren zich tussen het IOK-gebouw aan de Antwerpseweg en de ophaaldienst (Lammerdries) in een groen gebied en zijn perfect geschikt voor een jogging, lunchwandeling of actieve vergadering.

”We willen de werknemers de kans geven om vlakbij hun werkplek te kunnen sporten en bewegen.

Lunchwandelingen brengen collega’s dichter bij elkaar, een frisse neus zorgt voor een betere concentratie. En elke stap telt. Als we spreken over 10.000 stappen per dag, komen we op de kortste omloop al snel op 5.000 stappen', klinkt het.In de toekomst willen we de omloop ook gebruiken voor bijvoorbeeld coachingsgesprekken op een informelere manier. Ook studenten van Thomas More, bezoekers van sportcomplex Axion en omliggende bedrijven kunnen vrij gebruik maken van de omloop. En uiteraard alle wandelaars en lopers die dat wensen', besluit Kris Vreys, directeur IOK.

Samen met 130 medewerkers van IOK en lokaal bestuur Geel werd de ‘loopbaan’ vandaag al lopend of wandelend officieel ingehuldigd.

Deel dit artikel