8 bedrijven uit de zone Liesdonk (ENA 23) in Geel/Westerlo organiseren een eigen opruimactie van zwerfvuil.  Start van de opruimactie is op maandag 19 mei om 10 uur ter hoogte van het bedrijf Tormans. De ondernemers en werknemers steken zelf de handen uit de mouwen en ruimen hun eigen bedrijvenzone op. Om de actie  in de kijker te zetten,  zullen ook de zwerfvuilpoppen van IOK (reusachtig blikje, sigarettenpeuk en kauwgum) ter plaatse zijn.

IOK ondersteunt de actie via het bedrijventerreinmanagement. Contactpersoon voor de actie Griet Goor, griet.goor@iok.be, 014 56 32 87.

Motivatie van de bedrijven is dat ze het beu zijn dat zoveel mensen hun afval (vooral drankverpakkingen en snoepwikkels) uit de auto en/of de vrachtwagen gooien. De bedrijven nemen regelmatig het initiatief om dit zelf op te ruimen omdat het imago en de uitstraling van het terrein hierdoor worden geschaad en daarmee ook dat van de bedrijven zelf. Het duurt echter nooit lang vooraleer er opnieuw afval wordt gedumpt.

De bedrijven willen nu een duidelijk signaal geven dat ze ijveren voor een bedrijventerrein zonder zwerfvuil en willen gekoppeld aan de opruimactie een communicatie opstarten naar eigen werknemers, klanten en leveranciers om hun inspanningen te ondersteunen en mee het bedrijventerrein netjes te houden.