Zondagmiddag overhandigde onderdirecteur Paul Van Rompaey van IOK Afvalbeheer tijdens Sporten tegen Kanker een cheque van €31.150 aan Ilse De Reze, voorzitter van het Olivia Hendrickx Research Fund.




De Kempenaren reageerden massaal op de IOK-oproep om tussen 15 juni en 1 augustus hun verse taxussnoeisel naar het containerpark te brengen. In de gemeenten aangesloten bij IOK Afvalbeheer werd het meeste taxussnoeisel van heel Vlaanderen ingezameld.

De Kempenaren zijn voor de 3e maal de strafste snoeiers van Vlaanderen. Van 15 juni tot en met 1 augustus konden alle Kempenaren hun vers taxussnoeisel gratis naar het containerpark brengen. In totaal zamelden we op 27 containerparken 623 m³ taxussnoeisel in, een record in Vlaanderen. In totaal werd in Vlaanderen 2.278 m³ taxussnoeisel ingezameld tijdens de actie ‘vergroot de hoop’.

Taxussnoeisel bevat baccatine, een actief bestanddeel dat wordt verwerkt in ¼ van alle kankermedicijnen. Voor 1 kg baccatine is er echter 12 ton vers taxussnoeisel nodig, een hele hoop.

31.150 euro voor het Olivia Hendrickx Research Fund
Het Olivia Hendrickx Research Fund ondersteunt wetenschappelijk therapeutisch onderzoek naar kanker in België. De aandacht gaat voornamelijk naar vernieuwende projecten waarvoor weinig commerciële belangstelling bestaat of die niet als basisonderzoek worden beschouwd.