U bent hier

IOK : 'Zonder zwerfvuil straat – een krachtig signaal tegen zwerfvuil'

Kempen regio
30.09.2020 - 14.38u
Door: Mark Jaspers

Een nette straat zonder zwerfvuil, dat is waar Kempenaren van houden. Helaas duikt zwerfvuil en sluikstort nog veel te vaak op in het straatbeeld.

Daarom organiseert IOK Afvalbeheer voor het derde jaar op rij een bewustmakingscampagne, gekoppeld aan een wedstrijd die dit jaar in een nieuw jasje zit.

Om nog meer interactie en respons te hebben is het deze keer letterlijk een 'zonder zwerfvuil STRAAT'.

Inwoners van de 29 Kempense gemeenten kunnen hun straat inschrijven via het e-loket op de website van IOK. Bedoeling is om zoveel mogelijk buren in de straat warm te maken om de 'zonder zwerfvuil straat'-affiche aan het raam te hangen. Hoe meer affiches er in de straten opduiken, hoe krachtiger het signaal dat Kempenaren zwerfvuil echt niet oké vinden.

Een onschuldige hand trekt 3 winnaars uit de deelnemende straten. De hoofdprijs is een frietkot voor alle deelnemers uit de straat. Wint de straat de tweede of de derde prijs, dan krijgt elke deelnemer een bon voor een frietje van een frituur uit de buurt. Alle informatie op www.iok.be/zonderzwerfvuilstraat.

Johan Leysen, voorzitter IOK Afvalbeheer: "Handhaving is een noodzakelijk sluitstuk van elk actieplan om zwerfvuil en sluikstort terug te dringen. Maar het meest doeltreffende wapen tegen zwerfvuil is een brede maatschappelijke beweging.

Uit enquêtes blijkt dat zwerfvuil en sluikstort bij de allergrootste ergernissen van de doorsnee Vlaming staat. Met onze affichecampagne kan elke Kempenaar het signaal geven dat hij zich stoort aan zwerfvuil. Hopelijk kunnen we veel straten motiveren om deel te nemen en duikt de affiche massaal op in het Kempense straatbeeld."

Stefaan Geuens, deelnemer van de 'zonder zwerfvuilstraat': "Ik erger me vaak aan het zwerfvuil dat in onze bermen en grachten ligt. Vorig jaar maakte ik al zelf een 'bermbordje' met de affiche. Ik hoop dat met de enthousiaste deelname van de buren en de talrijke affiches tegen zwerfvuil in onze straat nu definitief verleden tijd is."

Op de foto : vlnr. Johan Leysen, voorzitter IOK Afvalbeheer, Stefaan Geuens, bewoner van de Broekstraat in Balen (de eerste straat die zich registreerde) en Kaat en Jan, coördinatoren zwerfvuil bij IOK Afvalbeheer / K. Mertens.

imageMeer nieuws

RetailDetail : 'Modewinkels vragen steun en latere wintersolden'

RetailDetail : 'Modewinkels vragen steun en latere wintersolden'
Kempen regio | Vlaanderen 23.10.2020 - 08.35u

E313 : dit weekend hinder richting Antwerpen ter hoogte van Laakdal

Laakdal regio | Neteland 22.10.2020 - 19.37u

Tussen 4.000 en 6.000 Belgen kregen rood scherm op Covid-app

Tussen 4.000 en 6.000 Belgen kregen rood scherm op Covid-app
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.10.2020 - 19.07u

Voordeel site Two4one schakelt om naar ‘take away’ concept

Voordeel site Two4one schakelt om naar ‘take away’ concept
Kempen regio | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.10.2020 - 18.24u

Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie 2020 voor Marc Van Ranst

Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie 2020 voor Marc Van Ranst
Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.10.2020 - 16.19u

Agoria: "Helft van woningeigenaars heeft niet voldoende middelen voor klimaatrenovaties"

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.10.2020 - 16.18u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto