Zaterdag stelt onze Iris, de VRT-inzending voor het Songfestival, het liedje voor dat ze zal brengen tijdens de liedjeswedstrijd. Het wordt alleszins een ballad.

Op zaterdag 17 maart stelt Iris uit Noorderwijk, de Belgische kandidate voor het Eurovisiesongfestival, twee mogelijke songs voor in de special "Eurosong 2012: een song voor Iris." (Eén, 20 uur).

Er zijn nog 2 kanshebbers en het zijn allebei ballads: 'Safety Net' of 'Would You'.

Het eerste nummer, 'Safety Net', gaat over een jong meisje dat op zoek gaat naar  geborgenheid in een snel veranderende en onzekere wereld. Ze zoekt houvast en vindt die  uiteindelijk ook bij iemand die ze kent. Ze kan in alle vertrouwen vallen in haar “safety net”.

In het andere nummer 'Would you' twijfelt Iris aan de oprechtheid van haar geliefde. Iris  voelt dat haar relatie op een cruciaal punt is gekomen en vraagt zich af wat haar vriend zou doen wanneer ze hem zou verlaten. Zou hij haar missen, zoals iedere andere jongen? Of niet?

Nadat Iris haar 2 nummers heeft voorgesteld, krijgen de kijkers het laatste woord. Via televoting (telefoon en sms) kunnen zij stemmen voor de song van hun keuze.

In 'Vrienden Van de Veire', waar Iris later die avond te gast is, maakt Peter Van de Veire bekend met welke song Iris België zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Bakoe.

(bron vrt)