Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IT-bedrijf Netropolix ondersteunt 105 studenten tijdens Nacht van de Ondernemende Student

Thomas More Netropolix

IT-bedrijf Netropolix staat erom bekend dat het veel kansen geeft aan lokaal talent. Elk jaar stellen ze onder andere hun deur open voor tal van (IT) stagiairs. Maar op 8 december steunden ze de studenten van Thomas More op een geheel nieuwe manier.

Tijdens de Nacht van de Ondernemende Student was het IT-bedrijf namelijk te gast als coach, klankbord en jurylid.

De Nacht van de Ondernemende Student is een event dat jaarlijkse georganiseerd wordt door Ice Cube, een onderdeel van Thomas More dat zich inzet voor studenten met ondernemerstalent. Ieder jaar dagen zij deze studenten uit verschillende opleidingen en campussen uit om tijdens één nacht vanaf nul een businessprobleem uit te spitten en een bijhorende oplossing te presenteren.

Netropolix, coach uit het veld

Na drie jaar corona kon de nacht weer doorgaan. Dat niet enkel voor de studenten, maar ook voor Netropolix dat al voor de derde keer op rij, het initiatief steunde.

Na een warme verwelkoming en uitdagende teambuilding werden de studenten ondergedompeld in het businessprobleem, gebracht door IT-bedrijf Netropolix: “Hoe zorg je ervoor dat bedrijfscommunicatie het juiste resultaat haalt bij zoveel mogelijk personen uit verschillende doelgroepen?”

Onder leiding van Netropolix en Ice Cube bedachten maar liefst 105 studenten een geheel nieuw idee als antwoord op deze vraagstelling. Hiervoor ondergingen ze de verschillende fases van elke nieuwe oplossing. Gaande van een business model canvas tot het uitwerken van het business plan. 

Maar ook aan ontspanning was er geen gebrek. In het thema van de vier seizoenen konden de studenten verschillende activiteiten uitproberen om op die manier hun batterijen weer op te laden.

Netropolix, partner van de studenten

Naast coach en klankbord was Netropolix ook aanwezig tijdens de halve finale en finale om te jureren. En de uiteindelijke winnaar? Dat was de groep van Sens, Arne en hun drie medestudenten.

Voor alle partijen was het een uitputtende, maar vooral geslaagde nacht. Wie student is op Thomas More en volgende jaar graag deelneemt, houdt best de communicatie van Ice Cube in de gaten. Maar wie nog op zoek is naar een stageplek heeft ook geluk.

Zo liet Netropolix weten dat het nog enkele (stage) plekjes vrij heeft voor nieuw talent.

Thomas More Netropolix

Deel dit artikel