Op 1 april – geen grap – behaalde IT-bedrijf Netropolix uit Geel het Great Place to Work® label. Hiermee wordt het erkend als een uitstekende plaats om te werken. Dat is dan ook cruciaal aangezien medewerkers het gros van hun tijd spenderen aan hun job.

Wat is Great Place to Work?

Jaarlijks deelt het Great Place to Work Institute®, in samenwerking met de Vlerick Business School, Great Place to Work certificaten uit aan bedrijven met de juiste visie en ingesteldheid.

Hiervoor moet het desbetreffende bedrijf een enquête, opgesteld door Great Place to Work®, laten invullen door de medewerkers en het management. Het volledig anonieme onderzoek peilt naar zaken als vertrouwen, trots en plezier binnen het bedrijf, met als doel om goed werkgeverschap te erkennen en belonen.

Niet 'zomaar een job'

Netropolix startte daarom het Great Place to Work® traject op en verdeelde de surveys in maart via een anonieme link. Enkele weken later ontving het IT-bedrijf een rapport om 'U' tegen te zeggen.

Zo bleek dat 92% van de medewerkers Netropolix een heel goede organisatie vindt om voor te werken en raadt 85% het aan aan familie en vrienden.

Misschien nog een van de belangrijkste zaken is dat 90% trots is te werken bij Netropolix en 92% duidde aan dat wat hij of zij doet niet 'zomaar een job' is.

"Ik heb het gevoel dat Netropolix echt geeft om de medewerkers. Je bent hier geen nummer, iedereen kent elkaar.

Zelfs partners van medewerkers worden betrokken. Je hebt het gevoel dat je in een familiebedrijf werkt zonder dat je familie bent van elkaar en dat is wat van Netropolix een Great Place to Work® maakt!", aldus een van de medewerkers.

"Je hebt het gevoel dat je in een familiebedrijf werkt zonder dat je familie bent van elkaar en dat is wat van Netropolix een Great place to work maakt."

Puntjes op de 'i'

Hoe het verhaal nu verder gaat? "De tendensen zijn samengevat en de leden van het management zitten samen om alles te bespreken", vertelt HR en Chief Happiness Officer Aïda Sels.

Al zal het voor Netropolix millimeterwerk zijn om de spreekwoordelijke puntjes op de 'i' te zetten na zulke mooie scores. Het bedrijf gaf daarom alvast een intern bedankingsfeestje voor haar medewerkers.

Dankzij de feedback van de medewerkers en de screening van experts mag Netropolix het komende jaar met trots het Great Place to Work label dragen.

In april 2023 komt het IT-bedrijf hiermee in aanmerking voor de prijs Best Place to Work.