U bent hier

"It's ok, all right" (Def Dames Dope) is meest opzwepende Belgische nummer op Spotify

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
12.06.2018 - 19.38u
Door: Mark Jaspers

"It's ok, all right" van Def Dames Dope is de meest opzwepende Belgische song op Spotify. Dat blijkt uit een analyse van het team van PXL-Music Research op basis van de parameters "Mood" en "Energy" van de streamingwebsite.

De analyse past in het grotere onderzoeksproject Comfortably Numbers waarin onderzoekers Philippe Haldermans, Jonas Kiesekoms en Maarten Elen data science-technieken willen toepassen op de Belgische muziekindustrie.

"It's ok, all right" was in 1992 een hit van de meidengroep Def Dames Dope, die werd opgericht door Larissa en Axana Ceulemans uit Herentals.

Het nummer scoort op de parameters "Mood" (hoe positief of negatief is de song?) en "Energy" (zit er veel weinig of weinig energie in?) het hoogst en is dus het meest opzwepende Belgische nummer op Spotify.

Het onderzoeksteam van de muziekhogeschool PXL in Hasselt dook in de gegevens van Spotify. Vooral de parameters Mood en Energy interesseerden hen omdat ze, uitgezet als twee assen, een veld met vier zones vormen waarin elke song een plaats krijgt (zie schematische voorstelling hieronder): teder (positieve stemming, lage energie), opzwepend (positieve stemming, hoge energie), droevig (negatieve stemming, lage energie) en boos (negatieve stemming, hoge energie).

27.635 Belgische nummers werden gerangschikt in die categorieën. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto