Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ivan De Vadder (VRT) spreekt op 19/2 in Herentals : 'De kronkelwegen naar de verkiezingen' - niet te missen

Ivan De Vadder
URL

'Boze burgers en wanhopige politici < Voor wie moet ik stemmen?'  Een niet te missen uiteenzetting  'De kronkelwegen naar de verkiezingen' : Ivan De Vadder (VRT) spreekt op 19 februari in Herentals.

Boze burgers en wanhopige politici. Zo kan je de politieke toestand in ons land best beschrijven. En dat in 2024, het jaar waarin àlle verkiezingen (°) plaats hebben. Veel burgers weten niet meer of ze gaan stemmen, en zo ja, voor wie ze dan moeten stemmen.

De politici hebben het hen ook niet makkelijk gemaakt. Grote dossiers zoals het budget en de pensioenen raken maar niet opgelost. Andere dossiers, zoals dat van de stikstof, vergen eindeloos gepalaver. Het regeringswerk wordt overschaduwd door eindeloos geruzie. En door schandalen zoals dat van de pensioenen in de Kamer, pipigate in Kortrijk, zattemansklap in Sint-Niklaas, terroristen waarvan het dossier ‘in de kast was blijven liggen’ in Brussel. Dat speelt in de kaart van mensen  die ‘simpele oplossingen’ prediken.

Ivan de Vadder, politiek journalist van de VRT

Ivan de Vadder, politiek journalist van de VRT, komt naar Herentals, op uitnodiging van het Davidsfonds. Hij zal, in gesprek met Guy Tegenbos, voormalig politiek journalist van De Standaard, analyseren wat er misloopt in dit land. Hij zal nagaan of dat elders ook voorkomt, waarom knopen hier niet doorgehakt raken, waarom onze partijen zo’n kronkelig parcours lopen en waarom zoveel burgers boos en zoveel politici wanhopig zijn geworden.

De kronkelwegen naar de verkiezingen, met Ivan De Vadder, maandag 19 februari om 19:30 uur in de Fonderies de la Campine, Peerdsbosstraat 1, 2200 Herentals

Het aantal plaatsen is beperkt.

Vooraf inschrijven is verplicht, door storting, ten laatste op 13 februari, van 15 euro (10 euro voor Davidsfondsleden) op rekeningnummer BE82 4132 0913 3168 van Davidsfonds-Herentals. (Als de zaal volzet is, wordt het bedrag meteen teruggestort.)

Ivan De Vadder schreef recent twee boeken over de nakende verkiezingen:

“Wanhoop in de Wetstraat” en “Vertrouwen in verkiezingen” - beide werken zijn uitgegeven door Ertsberg en zijn verkrijgbaar in de boekhandel o.a. Bert Van Sande Fraikinstraat Herentals.

(°) Op 9 juni hebben de Vlaamse, de Federale en de Europese verkiezingen plaats.

Op 13 oktober de gemeenteraads- en de provincieraadsverkiezingen

En, gespreid in de tweede helft van mei, hebben de sociale verkiezingen plaats in de privé-bedrijven met meer dan 50 werknemers.

Een niet te missen gespreksavond voor jong én ouder.  Een absolute aanrader : met Ivan De Vadder en Guy Tegenbos.

Foto VRT/Ivan De Vadder.

Peerdsbosstraat 1, Herentals, België

Ivan De Vadder

Deel dit artikel