'Management van een garage is niet alleen het aanbieden van een uitgebreid gamma', zegt Ivan Van Gorp, directeur van Peugeot Lavrijsen Herentals. 'Je moet de klant aanvoelen en zo een juiste wagen voorstellen. We proberen elke klant zoveel mogelijk vertrouwen te geven en zo de verkoop vlot te laten gaan.'

Peugeot : geschikte wagen voor iedereen

'Er zit een enorme evolutie in het aanbod van Peugeot. Zeker in de SUV-modellen Peugeot 3008 en 5008. De 5008 is een erg ruime wagen met zeven zitplaatsen

ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) ontbreekt niet: een trekkrachtcontrole die instelbaar is volgens 5 programma's in functie van de gripomstandigheden en een afdaalhulp die de terreincapaciteiten verbeteren van deze SUV die enkel met twee aangedreven wielen verkrijgbaar is.

Verder omvat het pakket nog een automatische noodrem met botswaarschuwing, een actieve spoorassistent, vermoeidheidsdetectie, automatische grootlichten, verkeersbordherkenning, adaptieve snelheidsregelaar met Stop-functie, dodehoekwaarschuwing, parkeerassistent en 360 gradencamera.

De connectiviteit werd evenmin vergeten: Mirror Screen-functie compatibel met Android en Apple, geconnecteerde 3D-navigatie met TomTom Traffic, stembediening, Pack Peugeot Connect (navigatie, SOS & bijstand, onderhoud.

Het zijn niet alleen de looks maar ook de motorisatie die nu zeer in trek is. Veiligheid is zeer belangrijk en daar wordt ook voor gezorgd. Het in-en uitstappen is makkelijker, de auto stopt uit zichzelf als er iets mis is en hij blijft het baanvak volgen.

De SUV-modellen scoren ontzettend goed en waren zo ook de blikvangers op het autosalon 2018 voor Peugeot', vervolgt Ivan Van Gorp.

Hybride en elektrische wagens

'In de nabije toekomst van Peugeot zijn er zeker Hybride en elektrische auto's te vinden. Dit wordt alleen maar positief ervaren door de te hoge CO2 uitstoot van de wagens. Elk merk wordt terecht gestraft als de CO2 waarde hoger is dan de norm, tegen 2020 is dat 95 gr/CO2 gram. Door deze wagens zal de uitstoot naar beneden gaan. Kleine modellen zullen tegen eind 2018 full elektrisch zijn en de grotere modellen worden plug-ins', besluit Ivan Van Gorp Lavrijsen Herentals.'

Lavrijsen als hoofdsponsor VC Herentals

'De interesse voor voetbal is er altijd geweest, zowel privé voor het amusement als professioneel om te netwerken binnen het circuit. Bij VC Herentals -nationaal voetbal- krijg je hierdoor naambekendheid, zo kan ik op een andere manier ook nog extra klanten werven', zegt Van Gorp.

Lavrijsen Peugeot Hemeldonk Herentals is ook in het weekend open tot 1 februari – top-saloncondities.

Redactie en foto's Britt Huybers/NNieuws