Woensdag vierde Iveka in Alta Ripa in Oud-Turnhout haar 30-jarig bestaan. De algemene vergadering nam ook afscheid van Guy Peeters die op 1 september 2011 een punt zet achter zijn rijke beroepsloopbaan.
Uit handen van Iveka-voorzitter Jos Ansoms kreeg afscheidnemend directeur-generaal en voorzitter van het managementscomité van Eandis Guy Peeters een citytrip naar een Europese stad naar keuze (foto boven).  Peeters kreeg een staande ovatie.

Slimme energiemeters ook in Herenthout
Met slimme energiemeters wil Iveka het elektriciteitsverbruik in Vlaanderen efficiënter maken door minder te verbruiken. In 2010 startte een proefproject bij 4.200 gezinnen in 2 Mechelse deelgemeentes en nu wil netbeheerder Eandis dat uitbreiden naar 40.000 slimme meters. ‘In het distributiegebied van Iveka zullen Turnhout en Herenthout de pioniers zijn', zei Iveka-voorzitter Jos Ansoms.

Na Antwerpen heeft Iveka de laagste distributietarieven. De betrouwbaarheid van het distributienet behoort tot de beste van Europa.

Begin 2011 telde Iveka als sociale leverancier 6.092 toegangspunten elektriciteit en 4.722 voor aardgas.  Globaal keerde Iveka  6,5 miljoen aan premies uit : de premies voor dakisolatie, superisolerende beglazing en condensatieketels zijn goed voor 80% van deze premies.

30 jaar Iveka : continu inzet voor efficiënte energiedistributie
Aan de wieg van Iveka stonden 47 gemeenten en het provinciebestuur van Antwerpen als openbare vennoten, en Ebes en Intercom als privé-partners.

Tijdens het jongste decennium is het energielandschap grondig hertekend.  Jos Ansoms : 'Er blijven immense uitdagingen.  De evolutie naar een optimaal werkende energiemarkt is nog niet afgelopen. '

Info kijk op Iveka

Verslag & foto's Guy Verellen / Nnieuws